Budú mať Piešťany druhého viceprimátora?

Poslanci dostali na poslednú chvíľu doplnenie programu dnešného zastupiteľstva, ktorým je návrh na zmenu štatútu mesta. Ak bude väčšina súhlasiť, primátor dostane druhého zástupcu. Má sa ním stať Tomáš Hudcovič.

„Primátor mesta Piešťany vzhľadom na počet viac ako 20 000 obyvateľov, môže poveriť zastupovaním najviac dvoch zástupcov primátora, pričom určí ich poradie.“ To je navrhovaná zmena Štatútu Mesta Piešťany, ktorý aktuálne hovorí iba o jednom viceprimátorovi. Zastupovaním ho poveruje primátor hneď po voľbách.

Víťaz primátorských volieb Miloš Tamajka si za svojho zástupcu vybral Michala Hyneka. Čoskoro sa však môže jeho druhým zástupcom stať Tomáš Hudcovič. Svoje stanovisko k týmto informáciám nám šéf poslaneckého klubu Spoločne pre Piešťany prisľúbil dnes okolo poludnia. Ihneď ho zverejníme.

Primátor Miloš Tamajka nezdvíhal telefón. Práve on má kompetenciu poveriť poslanca, aby sa stal jeho zástupcom.

„Hovorí sa o tom,“ reagoval na otázku, či je táto informácia pravdivá, poslanec Jozef Malík.

„Zastupiteľstvo zo 7. apríla 2016 bude veľmi zaujímavé pre históriu a kroniku Mesta. Boh ochraňuj Piešťany,“ napísal dnes ráno na sociálnej sieti Facebook poslanec Martin Valo a svoj ďalší status začal týmito slovami: „Šetrenie na piešťanský spôsob. Vraj budeme mať druhého viceprimátora. Aby sa zlepšila komunikácia. A hlavne sa zruší obmedzenie nakladania s financiami pre primátora vo výške 3 000 eur. Takéto dva materiály sme dostali včera poobede do mailovej pošty z úradu…“

Hovorkyňa mestského úradu Eva Berezcová nechcela tieto vyjadrenia komentovať: „Keby sme mali komentovať každý status pána Vala, tak by sme na to potrebovali zamestnať na mestský úrad ďalšieho človeka.“

Na schválenie zmeny Štatútu Mesta Piešťany stačí nadpolovičná väčšina poslancov. Tento návrh síce neprerokovali komisie mestského zastupiteľstva, ale dnes ho má na programe mestská rada. Potom rozhodne zastupiteľstvo.

Šetrenie na piešťanský spôsob. Vraj budeme mať druhého viceprimátora. Aby sa zlepšila komunikácia. A hlavne sa zruší…

Posted by Martin Valo on 6. apríl 2016

 

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič