Beh okolo Sĺňavy so Zuzanou Vráblovou má charitatívny rozmer

Wings for Life World Run je jediným globálnym behom bez cieľovej čiary. Už po šiesty raz celý svet vybehne v jeden deň a v rovnakú hodinu. V Piešťanoch, Melbourne, Jakarte, Osle či Madride. Charitatívne podujatie štartuje v nedeľu 5. mája o 13.00 h z BB Wakesoul v Ratnovskej zátoke.

„Nepatrím medzi najlepších bežcov, ale vďaka tomuto behu mám možnosť šíriť oveľa podstatnejšiu myšlienku – nejde ani tak o to, koľko kilometrov odbehneš, ale komu tým pomôžeš,“ hovorí Zuzana Vráblová, šesťnásobná majsterka sveta vo wakeskatingu, ktorá Wings for Life World Run organizuje v rodných Piešťanoch.

Trasa behu vedie okolo vodnej nádrže Sĺňava. Účastníci musia mať vo svojom telefóne nainštalovanú aplikáciu Wings for Life World Run, prostredníctvom ktorej za nimi 30 minút po štarte vyrazí virtuálne stíhacie auto (Catcher Car).

To bude po každej ďalšej polhodinke zrýchľovať, až kým jednotlivých účastníkov nepredbehne. Záleží teda len na nich, koľko okruhov zvládnu a po koľkých kilometroch prídu do cieľa.

V prípade záujmu bude v polovici trasy (pri bufete Dino) pripravený prevoz účastníkov do miesta štartu na člne.

Aplikácia je bezplatne dostupná cez Google Play aj App Store, štartovný poplatok v deň konania behu je 15 eur. Touto sumou každý účastník prispeje k výskumu liečby poranenej miechy – jedného z najhorších úrazov, ktoré môžu človeka postihnúť.

Facebookovú udalosť Wings for Life World Run App Run Piešťany spolu s ďalšími podrobnosťami nájdete na tejto adrese.

Text: Martin Palkovič Zdroj/Foto: wingsforlifeworldrun.com