Bazén v hoteli Sĺňava zostáva otvorený pre verejnosť

Obavy plavcov vedenie hotela poprelo. Bazén v blízkom čase opravovať nebudú. O prenájom celého objektu prejavila záujem spoločnosť Adeli Medical Center, ale rokovanie budú ukončené až v druhej polovici tohto roka.

Bazén v hoteli Sĺňava je už dlho jediným miestom, kde môžu tunajší plavci trénovať počas celého roka. Často ho na využívajú aj Piešťanci, ktorí sa tomuto športu venujú iba rekreačne.

Fámy o jeho blízkej rekonštrukcii a s ňou súvisiacim zatvorením poprela obchodno-marketingová manažérka hotela Michaela Klimková: „Bazén nečaká rekonštrukcia. Zostáva otvorený pre verejnosť tak ako doteraz.“

Ako sme informovali koncom marca, o prenájom budovy prejavila záujem spoločnosť Adeli Medical Center. O kúpe však neuvažuje. „Prenájom celého objektu pre potreby Adeli Center je teoreticky možný, ale predbežné rokovania na túto tému nebudú ukončené skôr ako o 5-6 mesiacov,“ píše sa v oficiálnom stanovisku firmy.

Podľa Radoslava Sucháneka zo Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany by bolo prípadné zatvorenie bazéna katastrofou pre tunajšie pretekárske plávanie. Až  do prípadného postavenia novej krytej plavárne alebo opravy vnútorného bazéna na kúpalisku Eva, by totiž športovci nemali kde trénovať.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič