Osviežte sa ovocím, sorbet je iný než zmrzlina

Veľký podiel ovocia, žiadne mlieko ani farbivá, domáca výroba. Ľahké letné dezerty dorazili konečne aj do Piešťan.

Mnohí si sorbet spájajú s dovolenkou pri mori. Oproti zmrzline je ľahší a oveľa zdravší.

Sorbet, ktorý môžete ochutnať v piešťanskom Glacio Cafe, obsahuje čerstvé ovocie a žiadne mlieko. Preto si ho radi doprajú aj ľudia s alergiou na laktózu. Aktuálne sa na jeho domácu výrobu neďaleko Piešťan používa ovocie z dovozu, ale ihneď ako jednotlivé druhy dozrejú aj u nás, budú sorbety v kaviarni Glacio aj zo slovenskej produkcie.

„Aby sme získali tu správnu chuť, museli sme veľa experimentovať,“ približuje výrobu sorbetu Peter Bartoš. Jeho rodina má dlhoročné skúsenosti s prípravou zmrzliny, ľahké ovocné sorbety sú novinkou. Pre dve prevádzky v piešťanskom Auparku a trenčianskom Laugariciu ich pripravujú denne, aby boli vždy čerstvé.

Na jednu bežnú zmrzlinovú vaničku pripadá až 2,5 kg ovocia, napríklad jahôd. V ponuke majú aj čučoriedkovú, marhuľovú, slivkovú, banánovú a mangovú príchuť. Veľmi obľúbené sú lesné plody.

Ak ste dostali chuť na takéto ľahké osvieženie, zájdite do Glacio Cafe na prízemí Auparku (vchod z Teplickej ulice). V nefajčiarskej kaviarni si k sorbetu môžete dopriať aj kvalitnú kávu alebo si ho zobrať so sebou ako zmrzlinu.

glacio  jahoda glacio  mango

Text a foto: PR