Z Piešťan sa bude lietať aj do Egypta

Okrem tureckej Antalye budú mať Piešťany počas letnej sezóny charterové spojenie aj s egyptskou Hurgadou. Zabezpečovať ho bude spoločnosť Fly Egypt. Letisko Piešťany o tom informovalo na svojom Facebooku.

Prvá správa o charterovej linke do Turecka prišla koncom novembra. Klienti cestovnej kancelárie Happy Travel môžu ísť túto sezónu do Antalye aj z Piešťan. Župan Jozef Viskupiť vtedy povedal, že do finále sa blížia aj rokovanie o spojení s Hurgadou.

To sa stane realitou od 31. mája. Lietadlá Boeing 737-800 leteckej spoločnosti Fly Egypt budú počas sezóny odlietať z Piešťan každý piatok. Za charterovou linkou je tiež cestovná kancelária Happy Travel.

Či pravidelné letecké spojenia nejako ovplyvnia konanie letných podujatí v areáli letiska, zatiaľ nie je jasné. Začiatkom mája v Piešťanoch po rokoch uskutoční aj letecké podujatie. Bude súvisieť so 100. výročím tragickej smrti Milana Rastislava Štefánika.

Do jednej destinácie a späť má byť prepravených až 4-tisíc cestujúcich. Počet cestujúcich by tak oproti súčasnosti rapídne stúpol. Do konca novembra 2018 vybavilo Letisko Piešťany 700 ľudí.

Výhodou pre dovolenkárov môže byť parkovanie zdarma, ktoré ako prednosť piešťanského letiska prezentuje cestovná kancelária.  Trnavský samosprávny (TTSK) kraj chce v tejto súvislosti postaviť nové parkovisko, ktoré by malo komfort cestujúcich ešte zvýšiť.

Majoritným akcionárom Letiska Piešťany je trnavská župa, mesto Piešťany má 22,3 % akcií a ministerstvo dopravy 20,4 %.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič