Víkend plný hádzanej

Uplynulý víkend sa niesol v znamení hádzanárskych zápasov a minihádzanárskych turnajov. V sobotu 30. novembra 2019 sa hral domáci zápas mladších žiačok proti Dunajskej Strede „B“ a hneď potom hrali naši najmenší hádzanari Prípravka A, Prípravka B, Prípravka C v telocvični Pierra de Coubertina minihádzanársky turnaj. V nedeľu 1. decembra 2019 sa Prípravka A doplnená o mladých chalanov z Prípravky B zúčastnila na minihádzanárskom turnaji Playminihadball v Stupave.

Veľkú radosť klubu MHK Piešťany spravili naše mladšie žiačky, ktoré v zápase proti Dunajskej Strede „B“ po bojnovnom výkone vyhrali 15:8. Takto zápas zhodnotil tréner Eduard Ochotnický: “Aj keď je to B tím Dunajskej Stredy stále má veľkú kvalitu. Svedčí o tom aj fakt, že tento tím neprehral v našej lige žiadny iný zápas okrem zápasu so svojím A tímom. Pred dvomi mesiacmi sme v našom úplne prvom zápase prehrali o 13 gólov. Vtedy sa viac než polovička tímu učila hrať hádzanú. Keďže toto už bol odvetný zápas chcel som vidieť či sme sa po dvoch mesiacoch niekam posunuli a či smerujeme niekam. Vedeli sme presne s akým systémom príde hrať Dunajská Streda a v podstate sme sa 3 týždne intenzívne pripravovali na ich hru. Čo sa mi páčilo je, že dievčatá nastúpili na zápas dobre naladené a bolo vidieť, že chcú bojovať a zabrať o čo najlepší výsledok. Baby od začiatku až dokonca makali a dodržiavali pokyny ktoré sme si pred zápasom povedali. Obrana pracovala veľmi dobre. Opäť sme viackrát donútili súperky do pasívnej hry a pod tlakom, že musia vystreliť, sme ich vedeli ubrániť. Dobrý výkon obrany bol podporený skvelými zákrokmi našej brankárky. Na druhú stranu je potrebné povedať, že súper opäť hádzal až 6 sedemmetrových hodov. Dokážeme síce pristúpiť k súperovi, ale stále je to neskoro. Musíme zrýchliť pohyb v obrane aby sme dokázali prerušiť hru bez faulu na trestný hod. Naša bránkárka si však so 4 sedmičkami poradila a to nás hnalo dopredu a dodávalo nám silu. Dostať od takého tímu len 8 gólov je dobrý výkon. V útoku sme vedeli cez typickú vysunutú obranu súperiek prechádzať a strielať góly. Dokonca sme donútili súpera stiahnúť túto ich vysunutú obranu pretože im často nevychádzala. Na zasunutú obranu sme sa taktiež vedeli presadiť a streliť góly. Viacero útokov z ktorých padol gól bolo veľmi pekných. Ale treba povedať, že zase sme dosť dobrých šancí zahodili. Som veľmi rád že dievčatá fakt zabrali a dokázali že vedia hrať hádzanú. Veľmi sa mi páčila bojovnosť a tímový výkon družstva. Napriek výhre bolo v zápase aj dosť chýb ktorých sa musíme vyvarovať. Myslím že dievčatá vedia hrať ešte lepšie ako predviedli proti Dunajskej Strede a preto musíme ďalej ešte viac trénovať a zlepšovať sa.”

Mladšie žiačky MHK Piešťany okrem prvých 5 minút kedy bol stav 3:3 celý čas vyhrávali. Od piatej minúty až do konca polčasu už neinkasovali žiadny gól no strelili 5 a preto bolo po polčase 8:3. Začiatok druhého polčasu začali naše žiačky trochu rozpačito a súper stiahol na rozdiel rozdiel 3 gólov a to 10:7. Od tohto momentu však dievčatá znova zabrali a šnúrov 5 golov už si nenechali zobrať víťazstvo.

Dievčatá tak ako jediné z ligy (okrem Dunajsko Stredského “A”) dokázali obrať Dunajskú Stredu “B” o body. Teraz ich čaká trojmesačná pauza. Zimu prečkajú na peknom 4. mieste s rovnakým počtom bodov ako Sereď, s ktorou smolne prehrali o gól a keďže sa po bodoch berie do úvahy vzájomný zápas tak sú v tabuľke nižšie. Pred jarnou časťou je preto cieľ mladších žiačok jasný – vyhrať z 5 zápasov aspoň 4 a skončiť minimálne na treťom mieste.

1. Dunajská Streda “A”
2. Dunajská Streda “B”
3. HC Slávia Sereď
4. MHK Piešťany
5. UDHK Nitra
6. TJ Sokol Cífer
7. ŠK Trnava-Modranka

,,Škoda, že sme so Sereďou nezískali body. Keby sme doma vyhrali bolo by možné skončiť v lige na 3. mieste aj keby sme v Seredi v odvete prehrali. Čo by bolo super. Takto musíme na jar bojovať o každý bod a ak sa nám podarí vyhrať všetky zápasy, mohli by sme byť aj tretí v lige, čo by bol pre premiérový ročník mladších žiačok veľký úspech. V každom prípade je toto čerešnička na torte a oveľa dôležitejšie je, aby sa dievčatá naučili hrať hádzanú, a aby ich to bavilo,” doplnil tréner Eduard Ochotnický.

Po zápase mladších žiačok nasledoval turnaj prípraviek, kde sa okrem piešťanských tímov A, B a C predstavil tím chlapcov Dunajskej Stredy a tímy chlpacov zo Šale – A, B, C. Najlepšie skončila naša Prípravka A ktorá okrem jedného zápasu všetky ostatné zápasy vyhrala. Prípavke B sa podarila ich prvá výhra proti Šali C. Prípravka C zložená z dievčat uhrala výborné výsledky.

V prvú adventnú nedeľu 1.12. cestovala Prípravka A doplnená o chlapcov z Prípravky B na 2. kolo minihádzanárskeho turnaja Playminihadball do Stupavy. O turnaji sa vyjadrila trénerka Nora Csukaová:

,,V skupine sme vyhrali dva zápasy a jeden prehrali aj keď sme mali na to, aby sme ten tretí vyhrali. Táto prehra nás posunula na druhé miesto v tabuľke. V semifinálovom zápase sme tak narazili na neskoršieho víťaza turnaja Stupavu A, ktorá druhú skupinu vyhrala. Dlho sme držali so súperom krok, keď ešte 4 minúty pred koncom sme prehrávali len o jediný gól 9:8. Potom však súper zlepšil hru a nám sily ubudli a zápas nakoniec skončil 15:10 pre Stupavu A. V zápase o tretie miesto sme porazili Stupavu B a skončili sme preto tak na krásnom 3. mieste z celkovo 8 tímov.”

Ďakujeme všetkým rodičom a trénerom za podporu detí pri turnajoch a zápasoch a ďakujeme za podporu aj Centru voľného času Ahoj Piešťany.

Text a foto: MHK Piešťany