Súťaž o ihrisko: Organizátori strhli body, Piešťany nepodvádzali

Aj mestám v našej kategórii dnes okolo poludnia ubudli body. Spoločnosť Lidl, ktorá je organizátorom súťaže o ihrisko Žihadielko informovala o využívaní nepovolených pomôcok pri hlasovaní.

Vranov nad Topľou bol ešte dnes dopoludnia v kategórii miest do 29-tisíc obyvateľov na prvom mieste s počtom hlasov prevyšujúcim 43-tisíc. Aktuálne ich má takmer o tretinu menej.

„Aj na základe viacerých Vašich podnetov a podozrení ohľadom porušovania pravidiel hlasovania sme zistili, že od konca minulého týždňa začalo dochádzať k využívaniu nepovolených pomôcok hlasovania. Preto k dnešnému dňu boli hlasy, ktoré neboli odovzdané v súlade s platnými pravidlami odpočítané,“ uviedla spoločnosť Lidl na svojom Facebooku: „Hlasovanie je naďalej denne kontrolované a pri zistení porušenia pravidiel, budú podvodné hlasy bez upozornenia vymazané.“

O niekoľko hlasov prišli aj mestá Hlohovec a Pezinok, zatiaľčo Piešťanom ich niekoľko pribudlo. Na základe toho je možné usudzovať, že ľudia hlasujúci za kúpeľné mesto dodržiavajú pravidlá. Napriek tomu, že Piešťany sú stále na 5. priečke, nie je nič stratené.

Susedné Vrbové sa po odčítaní neférovo pridaných hlasov dostalo vo svojej kategórii na prvú priečku. Aj mesto pod šikmou vežou však niekoľko bodov ubudlo.

Hlasovanie beží až do 29. februára. Definitívne výsledky budú známe v polovici marca.

Poradie miest a počet hlasov (4. februára popoludní)

zihadilko poradie 4.2. popoludní

Poradie miest a počet hlasov (4. februára o dopoludnia)

zihadilko poradie 4.2. dopoludnia

Text: Martin Palkovič