Radnica navrhuje milión eur na novú plaváreň

Po neúspešnej žiadosti o dotáciu z eurofondov prišlo mesto Piešťany s návrhom financovať výstavbu novej plavárne prostredníctvom úveru. Zámer musia schváliť poslanci.

Podľa návrhu rozpočtu na rok 2018, ktorý je zverejnený na web stránke mesta, sú na novú plaváreň potrebné vyše 3 milióny eur. V prípade súhlasu mestského zastupiteľstva by mala výstavba dlho očakávaného projektu začať v priebehu nasledujúceho roka.

Návrh rozpočtu počíta s umiestnením plavárne pri futbalovom štadióne, blízko mestského parku. Na rovnakom mieste chcelo predchádzajúce vedenie Piešťan postaviť kúpalisko. Väčšina poslancov zvolených v komunálnych voľbách v roku 2014 sa s tým nestotožnila. Zámer vyhradiť nemalé finančné prostriedky na výstavbu krytej plavárne prichádza v poslednej štvrtine ich volebného obdobia.

Podľa primátora Miloša Tamajku má radnica pripravený materiál s kalkuláciu nákladov na výstavbu aj prevádzku plavárne. „Piešťany potrebujú bazén, ktorý pokryje potreby plavcov a ďalších športových oddielov,“ povedal primátor a dodal, ide o variant, ktorý je pre samosprávu finančne únosný. Naďalej by malo verejnosti počas letných mesiacov slúžiť aj kúpalisko Eva, ktorého prevádzku mesto dotuje z vlastného rozpočtu.

Detaily projektu nie sú zatiaľ známe. Pravdepodobne však bude podobný tomu, s ktorým prišiel do Piešťan súkromný investor.

Spoločnosť bazenprojekt s. r. o. chcela v roku 2016 postaviť šestdráhový krytý bazén s dĺžkou 25 metrov. Mesto jej malo poskytnúť pozemok sa symbolickú sumu. Väčšina poslancov však za to žiadala bankovú zábezpeku vo výške 300-tisíc eur. Investor ich požiadavku nedokázal splniť, ale podobný projekt rozbehol v neďalekom Hlohovci.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič