Prímestské autobusy už nebudú zadarmo

Aj naďalej platí cestovný poriadok ako v „posilnenú sobotu“, ale od 2. mája už cestujúci musia za dopravu platiť. Cestovanie zadarmo zaviedol v polovici marca Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v súvislosti s mimoriadnou situáciou.

Koniec bezplatnej dopravy v autobusoch, ktorých prevádzku spolufinancuje TTSK v pondelok oznámil trnavský župan Jozef Viskupič.

„Žiadame cestujúcich aby vo zvýšenej miere využívali výhody bezhotovostnej platby  čipovou  kartou a platbu v hotovosti podľa možnosti nepoužívali, ak tak len v nevyhnutných prípadoch. Znižuje sa tak riziko prenosu vírusu a chránia sa cestujúci navzájom vrátane vodiča  autobusu,“ uvádza v súvislosti so znovuzavedením cestovného spoločnosť Arriva Trnava. Do autobusov budú ľudia od soboty 2. mája opäť nastupovať iba prednými dverami. Ich povinnosťou je nosiť rúška alebo mať inak prekryté ústa i tvár.

Arriva tiež upozornila, že cestujúci, ktorí používajú jej čipovú kartu, ju môžu od 1. apríla používať aj u iných dopravcov zapojených do projektu Slovenský dopravný pas.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Trnavský samosprávny kraj Zdroj: arriva.sk