Požiar v centre Piešťan spôsobil škodu za 60-tisíc eur

AKTUALIZOVANÉ 5. októbra o 9.00 h: Hasiči museli po príchode k požiaru v penzióne Villa Vodička na Námestí slobody vyhľadať dve osoby. Horelo tam v piatok 1. októbra večer.

„Po príchode hasičských jednotiek z Piešťan a Hlohovca informoval majiteľ, že všetci ubytovaní hostia, s výnimkou dvoch, sú už evakuovaní. Preto bola priorita ich vyhľadať. Osoby boli nájdene bez zdravotných ťažkostí. Na lokalizáciu požiaru boli použité vysokotlakové prúdy,“ informovala Lena Košťálová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave.

Dodala, že kvôli silnému zadymeniu budovy bolo nariadené použitie pretlakových ventilácií. Merania termokamery ukázali, že skryté ohniská sa nachádzajú aj v drevenom medzistrope.

„Súbežne s likvidáciou požiaru vykonávali zasahujúci hasiči rozoberanie medzistropu pomocou sekier a lopát. Po úplnej likvidácií požiaru boli vykonané opätovné merania termokamerou, ktoré už nevykazovali žiadne skryté ohniská,“ pokračovala hovorkyňa.

Hasiči museli podľa jej slov zasahovať v autonómnych dýchacích prístrojoch. Predbežná príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania. Požiar spôsobil majiteľovi škodu vyčíslenú na 60-tisíc eur. Hasičom sa podarilo uchrániť majetok v hodnote 300-tisíc eur.

Text a foto: Martin Palkovič