Nepodceňujte stav vozovky, vyzývajú policajti vodičov

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala dnes ráno na ceste prvej triedy medzi Trnavou a Šelpicami. Išlo o reťazovú dopravnú nehodu, na čele ktorej bol kamión.

„Ten brzdil, aby sa vyhol autu tvoriacemu prekážku v cestnej premávke. Za ním išiel VW Transporetér, do ktorého zozadu narazil Peugeot Boxer. Náraz odhodil Transportér do návesu kamióna. Pri nehode sa zranil vodič Trnasportéru, ktorý bol prevezený do nemocnice,“ informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Polícia na krátky čas uzatvorila cestu a následne v úseku riadila premávku. Dychové skúšky na alkohol boli u všetkých troch vodičov negatívne. 35-ročnému vodičovi Peugeotu z Trnavy polícia na mieste zadržala vodičský preukaz. Vodič pravdepodobne nedodržal dostatočnú vzdialenosť od auta idúceho pred ním a nestačil včas zareagovať na jeho brzdenie. Celková škoda na vozidlách sa vyšplhala na 7500 €.

„Polícia upozorňuje vodičov, aby nepodceňovali stav vozovky a svoju jazdu prispôsobili poveternostným podmienkam. Malo by byť samozrejmosťou pre každého vodiča, je vedeniu vozidla sa treba venovať v plnej miere,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava