Pri nehode sa ťažko zranili dvaja mladíci, polícia hľadá svedkov

Mladý vodič zrejme neprispôsobil rýchlosť svojim schopnostiam, jeho auto vyletelo do vzduchu a niekoľkokrát sa prevrátilo. Policajti žiadajú prípadných svedkov nehody, aby sa prihlásili na linke 158.

Dopravná nehoda, ktorej následkom sa dvaja 19-roční mladíci ťažko zranili, sa stala v piatok 3. júna okolo 17.30 h na ceste druhej triedy od Trnavy smerom na Špačince.

„Mladý vodič pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam a všetkým okolnostiam, ktoré možno predvídať. Pri prejazde miernou ľavotočivou zákrutou zišiel autom mimo cestu v smere jazdy a tu narazil do betónového plášťa vodného zdroja. V dôsledku nárazu auto vyletelo do vzduchu, následne sa niekoľkokrát prevrátilo, pričom skončilo na kolesách v poli, asi 80 m od vodného zdroja,“ informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Pri dopravnej nehode obaja mladí muži utrpeli ťažké zranenia. Spolujazdca zo Špačiniec previezol vrtuľník leteckej záchrannej služby do nemocnice v Nitre, vodiča previezli do trnavskej nemocnice. Na vylúčenie prítomnosti alkoholu mu bola odobratá krv.

„Polícia žiada svedkov, ktorí dopravnú nehodu videli, aby sa prihlásili a pomohli tak jej čo najrýchlejšiemu objasneniu. Zároveň polícia apeluje na vodičov, aby na cestách dodržiavali predpisy.

V mieste, kde došlo k nehode, je znížená rýchlosť z 90 na 70 km/h. Zvlášť obozretne by sa na cestách mali správať mladí vodiči, ktorých skúsenosti nemusia byť dostatočné nato, aby zvládli kritické úseky,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: KRPZ Trnava