Nastaviteľný stôl – prospešný kancelársky nábytok nielen pre váš chrbát

O rizikách sedavého životného štýlu sa hovorí často. Prakticky všetci chápeme, že pre naše telo nie je dobré osem či viac hodín denne sedieť a pozerať sa do obrazovky počítača. Čo s tým však robiť, ak si to povaha zamestnania vyžaduje? Namiesto fráz o tom, aké je sedenie škodlivé, vám ponúkame tip na elegantné riešenie. Nemusíte meniť prácu, ktorá vám prináša živobytie. Stavte na ergonomický kancelársky nábytok – rastúce stoly!

Zdroj foto: Andrey_Popov / Shutterstock.com

Moderný nastaviteľný stôl

V prvom rade je potrebné definovať, že problém nie je v sedení ako takom, ale v tom, ako sedíme a ako dlho. Ak tieto atribúty dokážete zlepšiť, prospejete tým nielen svojej chrbtici, ale aj efektivite práce a koncentrácii. Tipom na riešenie je nastaviteľný stôl, ktorý je vhodný nielen do kancelárií.

Záujem o toto riešenie v posledných rokoch stúpa, zrejme aj z dôvodu masívneho prechodu na homeoffice počas pandémie. Keďže mnohí doma nemali adekvátne podmienky na prácu (vhodná stolička a stôl), táto téma sa stala ešte akútnejšou. 

Čo ponúka nastaviteľný stôl

Výhodou nastaviteľného stola je jeho variabilná výška. Tá sa dá jednoducho meniť a v kombinácii s vhodnou stoličkou tak môže prispieť k tomu, že budete sedieť zdravšie. Samozrejme aj tu je nutné robiť krátke prestávky – postaviť sa, prejsť sa a ponaťahovať.

Nastaviteľný stôl si môžete dať aj do polohy, v ktorej budete pracovať postojačky. Maximálna úroveň zdvihu je približne 125 cm, záleží však na konkrétnom modeli rastúceho stola. Práve takáto zmena pozície je vhodná či už z pohľadu uvoľnenia svalstva alebo pracovnej efektivity.

Jednoduchá mobilita stola 

Poznáte to – dlho sedíte na jednom mieste, intenzívne rozmýšľate a aj tak neviete prísť na riešenie úloh alebo nemáte dostatočnú inšpiráciu. Niekedy sa teda len jednoducho presuniete do inej miestnosti, kde to odrazu ide lepšie. S nastaviteľným stolom to môže byť ešte jednoduchšie. Či už v kancelárii, domácej pracovni alebo dielni, vďaka kolieskam (za predpokladu, že ním daný model rastúceho stola disponuje) sa môžete presúvať a meniť pracovné prostredie. To je taktiež prospešné z pohľadu mentálnej stránky i efektivity vykonávanej práce.

(Reklamný článok)