Naplánujte polícii miesto kontroly

Neprimeraná rýchlosť jazdy je aktuálne prvou najčastejšou príčinou vzniku smrteľných dopravných nehôd a druhou najčastejšou príčinou vzniku dopravných nehôd. Preto sa polícia rozhodla pripraviť dopravno-preventívnu akciu zameranú najmä na dodržiavanie najvyššej dovolenej a ustanovenej rýchlosti jazdy v úzkej spolupráci s občanmi.

„Využite jedinečnú príležitosť a poďte s nami merať 25. novembra 2017 v čase od 09.00 do 16.00 h. Miesta, na ktorých sa bude merať určíte Vy a priebeh akcie si budete môcť pozrieť osobne,“ píše sa v tlačovej správe Prezídia Policajného zboru SR.

Od 13. do 16. novembra 2017 môžu všetci navrhovať miesta a úseky ciest, na ktorých bude prebiehať akcia Poď s nami merať! Všetky potrebné informácie sú na stránke Ministerstva vnútra Slovenskej republiky http://www.minv.sk/?tlacove-spravy-2&sprava=naplanuj-policii-miesto-kontroly-pod-s-nami-merat.

Zaslané návrhy polícia vyhodnotí a zoznam miest, na ktorých sa bude merať zverejní, aby ste sa jej mohli zúčastniť. Vodičov, ktorí budú mať veľmi „ťažkú nohu na plyne“ vyrieši polícia za spáchanie závažného priestupku nekompromisne, aj keď ide o dopravno-preventívnu akciu.

Text: Tlačová správa/Prezídium Policajného zboru SR