Najmladší hádzanári z MHK Piešťany začali hrať turnaje v minihádzanej

V tomto týždni absolvovali prípravky MHK Piešťany dva turnaje. Zúčastnili sa ich A-tím zložený z chlapcov 2009-2010, B-družstvo zložené s chlapcov 2011-2012 a C-družstvo zložené z dievčat.

Na prvom turnaji si piešťanské družstvá zmerali sily s hádzanármi z Hlohovca a Dunajskej Stredy. Pre piešťanské B a C družstvo sú tieto turnaje veľkou školou hádzanej, keďže hrajú proti starším a skúsenejším hráčom. Pre väčšinu detí to boli ich prvé zápasy minihádzanej v živote. Každý gól je pre nich úspechom, aj každá jedna pekná akcia, aj keď neskončí gólom, je úspech. Pre tieto družstvá nie je dôležitý konečný výsledok, ale predvádzaná hra, radosť z hádzanej a zlepšovanie svojich zručností.

A-družstvo MHK Piešťany prehralo tesne s Áčkom Hlohovca, remizovalo s Dunajskou Stredou ostatné zápasy vyhralo. Piešťanské B-družstvo sa veľmi snažilo a bojovalo o každú loptu, naberalo cenné skúsenosti. C-družstvo vyhralo dva zápasy, čo je super výkon, keďže dievčatá hrajú v chlapčenskej lige a všetky môžu hrať túto ligu ešte budúci rok.

Na druhom turnaji si piešťanské družstvá zmerali sily s družstvami Trnavy, Topoľčian, Cífera a Dunajskej Stredy.

A-družstvo prehralo s Cíferom a v druhom zápase dlho vzdorovalo favorizovaným Topoľčanom. S Dunajskou Stredou vyhrali a vzápätí po vyrovnanom zápase prehrali s Trnavou.

„Škoda prvého zápasu, v ktorom chlapci nehrali dobre a vypadávali nám lopty. V ďalších zápasoch sa hra v obrane aj v útoku neustále zlepšovala. Hrali sme proti silným súperom, s ktorými sme hrali vyrovnané zápasy. Tieto zápasy sú veľmi rýchle a padá v nich veľa gólov. Často rozhodujú malé chyby. Na C-družstve zloženom z dievčat bolo vidieť pokrok oproti predchádzajúcemu turnaju v Hlohovci. Nebolo jednoduché presadiť sa proti starším a vyspelejším súperom. B-družstvo našich najmenších prípravkárov, ktorí boli oproti všetkým ostatným deťom o hlavu menší, hrali oveľa lepšie ako počas prvého turnaja v Hlohovci. Niektoré akcie boli veľmi pekné a viacero detí sa začalo oveľa viac chytať a rozumieť hre,“ zhodnotil tréner Martin Nedorost.

Už v sobotu 30. novembra sa v telocvični gymnáziu P. de Coubertena uskutoční ďalší turnaj. Príďte povzbudiť najmladších piešťanských hádzanárov.

11:30 Piešťany – Topoľčany (žiaci)
12:45 Piešťany – D.Streda (žiačky)
od 14:00 do 17:00 turnaj prípraviek Piešťany A, B, C,  Šaľa A, B, C, Dunajská Streda.

Text a foto: MHK Piešťany