Na Grape opäť prídu MØ a Dub FX

Festival Grape po týždni predstavuje ďalšie mená zo svojho tohtoročného programu. Do Piešťan sa po roku vracia dánska speváčka MØ, po troch rokoch aj Austrálčan Dub FX a túto dvojicu doplnia All Tvvins z Írska.

„Keď minulý rok kvôli zlému počasiu nemohla MØ odohrať celý koncert, sľúbili sme návštevníkom, že sa ju pokúsime dotiahnuť aj o rok. Nebolo jednoduché, aby si zladila plány, ale nakoniec sa to podarilo,“ vysvetľuje za organizačný tím Ján Trstenský.

Karen Marie Ørsted alias MØ každým rokom stúpa na rebríčku popularity a nepochybne sa stane jedným z headlinerov festivalu. K úspechu jej dopomohol aj mega hit Lean On, ktorý naspievala pre Major Lazer. Minulý rok vydala v spolupráci s Diplom skladbu Kamikaze, ktorej sa podarilo dosiahnuť na Youtube už 10 miliónov pozretí, a tak potvrdzuje, že o jej hudbu je stále väčší záujem.

Po troch rokoch sa vracia aj austrálsky street performer Dub Fx, ktorý si na pódiu vystačí aj sám so svojím jedinečným prístupom k beatboxu. Pred pár rokmi sa na Grape predstavil s veľkým úspechom, ale kvôli posunutiu času hrania ho nie všetci návštevníci videli, a tak organizátori radi prijali ponuku jeho manažmentu a prinesú ho opäť.

Treťou zverejnenou kapelou sú írski All Tvvins, ktorí sa ešte iba predierajú medzi hudobnú špičku. V ich tvorbe je možné badať vplyv Foals či Editors, ale skladby majú svoju rozoznateľnú pečať a z Írov robia jednu z najzaujímavejších nových kapiel zo zeleného ostrova. „Skupinu sme videli minulý rok na festivale Eurosonic v Holandsku a veľmi sa nám ich koncert páčil, bol plný nezameniteľnej energie. Tento rok prišla ponuka a my sme ju neodmietli,“ dopĺňa Ján Trstenský.

Text: Tlačová správa