Hádzaná: Piešťany remizovali so Šaľou, patrí im 5. miesto v tabuľke

V šiestom kole nadstavby o 1. až 6. miesto Slovnaft Handball Extraligy hádzanári MHK Piešťany na domácej palubovke privítali súpera zo Šale. Po piatkovom a sobotňajšom vývoji v skupine bolo jasné, že v prípade bodového zisku sa Piešťany v tabuľke posunú na 5. miesto.

Zápas začal lepšie súper a v 7. minúte viedol 4:2. Potom sa hra vyrovnala a misky váh sa postupne začali preklápať v prospech domácich. Veľký podiel na tomto vývoji mal Pavol Polakovič, ktorý v prvom polčase zaťažil konto súpera ôsmimi gólmi a svojim výkonom privádzal obranu súpera do neriešiteľných situácii. V bránke exceloval Meluš a aj preto náskok Piešťan postupne narástol na päť gólov. V závere polčasu sa ho však hosťom podarilo skorigovať na 15:12 v prospech MHK Piešťany.

Po prestávke súper ukázal, prečo mu v tabuľke extraligy patrí tretie miesto. Umnou obranou eliminoval hru Polakoviča a za 10. minút vyrovnal skóre na 18:18. Šaľa naďalej pokračovala vo vysokom tempe a v 47. minúte už bol rozdiel skóre trojgólový v jej prospech.

Tréner domácich na tento nepriaznivý vývoj zareagoval oddychovým časom, vďaka ktorému sa domáci upokojili. Ani nie za tri minúty bolo vyrovnané (22:22) a začínalo sa odznova.

V koncovke zápasu hosťom pomohlo vylúčenie domáceho Rakúsa a v presilovke sa im podarilo odskočiť o dva góly na 23:25. Domáci však nezložili zbrane a ohromnou bojovnosťou a aj s kúskom šťastia sa päť sekúnd pred koncom zápasu podarilo Michalkovi vyrovnať na konečných 26:26.

V celom zápase domácim výrazne pomohlo aj publikum, ktoré ich hnalo svojim povzbudzovaním k vynikajúcim výkonom.

V ďalšom kole cestujú hádzanári MHK Piešťany do Topoľčian a v prípade víťazstva môžu atakovať ich 4. miesto v tabuľke extraligy.

MHK Piešťany –HKM Šaľa 26:26 (15:12)

Zostava Piešťany: Kapša, Drahovský, Meluš,- Minarovský, Bočkay 3, Michalka 7, Laho 1, Rakús 5, Szapu, Polakovič 8, Majerník 2 , Macek, Jaššo, Stano, Halo, Kotula

Text: MHK Piešťany Foto: Martin Palkovič