Hádzaná: Piešťany nedali Topoľčanom šancu

Hráči MHK Piešťany získali v zápase nadstavbovej časti hádzanárskej extraligy dôležité dva body, ktoré ich priblížili k možnosti prebojovať sa do semifinále. Nováčik dnes popoludní na domácej palubovke rozstrieľal Topoľčany 36:23, skóroval dokonca aj brankár Michal Meluš.

Piešťanci počas celého zápasu nedovolili súperom ani len vyrovnať. Vychádzali z výbornej obrany a darilo sa im aj v útokoch. Vďaka priaznivému vývoju zápasu sa mohli predstaviť všetci traja brankári. Dve sedmičky chytil Jozef Kapša a v závere tréner poslal do brány aj Denisa Drahovského. Jedným z najproduktívnejších hráčov MHK Piešťany bol Dávid Michalka, ktorý doteraz pôsobil práve v Topoľčanoch.

„V posledných zápasoch nám šliapala obrana, ale v útoku sme mali problém. Teraz sme sa s tým vysporiadali, dávali sme góly a to bolo dôležité,“ povedal tréner Piešťan Martin Nedorost a dodal: „Nepredpokladali sme, že zápas skončí takýmto rozdielom, čakali sme, že sa budeme ťahať o každý gól.“

V ďalšom zápase extraligovej nadstavby cestujú Piešťanci do Prešova. Na domácej palubovke sa predstavia v sobotu 23. februára proti Novým Zámkom.

Text a foto: Martin Palkovič