Zomrel lekár a dlhoročný riaditeľ nemocnice Peter Ottinger

Vo veku nedožitých 67 rokov zomrel známy piešťanský ortopéd, ktorý bol tiež mestským a krajským poslancom, MUDr. Peter Ottinger. O jeho úmrtí informovalo Mesto Piešťany.


DOPLNENÉ 15. októbra o 12.40 h:

Posledná rozlúčka s MUDr. Petrom Ottingerom bude v piatok 18. októbra 2019 o 14:30 h na cintoríne na Žilinskej ceste v Piešťanoch. Zádušná omša v Kostole sv. Štefana v Piešťanoch začína o 13.30 h.


Peter Ottinger pochádzal z lekárskej rodiny. Po absolvovaní štúdia medicíny nastúpil do piešťanskej nemocnice na ortopedické oddelenie. V roku 1994 bol menovaný za jej riaditeľa. Dôsledkom vtedajších politických zmien však v tejto funkcii pôsobil len niekoľko mesiacov.

O štyri roky neskôr sa do vedenia nemocnice vrátil a v marci 2001 ho zvolili za prezidenta Asociácie nemocníc Slovenska. V októbri 2002 sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva zdravotníctva SR. Po ukončení funkčného obdobia sa do Piešťan vrátil na riaditeľskú pozíciu a v tejto funkcii pôsobil do roku 2010.

Medicíne v oblasti ortopédie sa venoval až do konca svojho života. Popri lekárskej praxi bol poslancom mestského zastupiteľstva počas troch volebných období a tiež členom krajského zastupiteľstva.

Svoju profesionálnu odbornosť využil aj v prospech športu v Piešťanoch – ako športový lekár hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany.

Jeho úsilie a výnimočnú prácu v prospech nemocníc počas reformy zdravotníctva na Slovensku ocenil v roku 2001 minister zdravotníctva a udelil mu bronzovú medailu akademika Dérera.

Zdroj: Mesto Piešťany