Benefičný koncert a bazár pre Ukrajinu

Vojna v susednej krajine vyhnala z domov veľké množstvo ľudí, iba v piešťanskom okrese už našlo útočisko viac ako tisíc utečencov. Samospráva, štátna správa a dobrovoľníci sa snažia pomáhať od samého začiatku tejto krízy. Organizátori benefičného koncertu a bazáru chcú podporiť tieto aktivity morálne i materiálne.

Benefičný koncert a bazár pre Ukrajinu sa uskutoční v sobotu 23. apríla v piešťanskom Kursalone. Začiatok bazáru je o 15.00 h, ale veci je možné nosič už v piatok. Potrebné sú jarné oblečenie a obuv, hračky a detské športové potreby (bicykle, kolobežky, kolieskové korčule). „Bazár je otvorený všetkým potrebným nielen utečencom. Všetci sú vítaní,“ upozornili organizátor podujatia Miro Béreš z občianskeho združenia Úsmev pre druhých, ktoré má s charitatívnou činnosťou dlhoročné skúsenosti a pomáha rôznym skupinám ľudí.

Začiatok hudobnej časti podujatia, v rámci ktorej sa predstavia aj viaceré piešťanské kapely, je o 16.00 h. ŽiWELL Kursalon venuje v tento deň 10 % zo svojej tržby na pomoc utečencom.

Súčasťou podujatia bude aj informačný hotspot pre ľudí, ktorí pomoc potrebujú, ale aj pre tých, ktorí chcú pomáhať druhým.

Ďalšie podrobnosti nájdete vo facebookovej udalosti.


Program (časy sú približné):

16:00 Luke Mizmor
17:00 Mario Glanis Zeman
18:00 Wannes
19:00 Cup of tea
20:00 Noel McCarthy

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič