V Piešťanoch začína premietať Bažant Kinematograf, pozrite si program

Putovný letný filmový festival otvorí svoju 20. sezónu v piatok 1. júla. Po Slovenku bude túto sezónu jazdiť iba jeden retroautobus, do viacerých miest prísť nestihne, ale Piešťany sú hneď jeho prvou zastávkou. A vďaka Filmovému festivalu Cinematik (13. – 18. 9.) aj poslednou v tejto sezóne.

Od 1. do 4. júla bude Bažant Kinematograf premietať na tradičnom mieste – v Hudobnom pavilóne v mestskom parku. Začiatok každej projekcie je o 21.30 h.

1. júla / MIMORIADNA UDALOSŤ
Komédia Jiřího Havelku voľne inšpirovaná skutočným príbehom „splašeného vlaku“, ktorý ušiel svojmu strojvodcovi aj s cestujúcimi pred pár rokmi na Českomoravskej vrchovine.
Česko, 2022, 102 min.

2. júla / PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL
Prvok, Šampón, Tečka a Karel sú dlhoroční kamaráti v strednom veku, ktorí si priznajú, že nežijú tak, ako si v mladosti predstavovali. Vyhlásia vojnu kríze stredného veku a rozhodnú sa plniť odvážne výzvy. Adaptácia rovnomenného úspešného románu Patrika Hartla, ktorý je zároveň aj jej režisérom.
Česko, 2022, 117 min.

3. júla / ZNÁMI NEZNÁMI
Sladkotrpká komédia, slovenská verzia divácky úspešnej talianskej snímky Úplní cudzinci, jednej z jej vyše dvadsiatich národných adaptácií. Najnavštevovanejší slovenský film roku 2021.
Slovensko, Česko, 2021, 95 min.

4. júla / ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2: DOBRO DOŠLI
Voľné pokračovanie diváckeho hitu Šťastný nový rok, tentoraz sa odohráva v nádhernom prostredí pri „československom“ mori v Chorvátsku.
Slovensko, 2021, 93 min.

Zdroj: www.kinematograf.sk

Článok bol prvýkrát publikovaný 18. júna 2022.