Basketbal: Turnaj Východoeurópskej ligy sľubuje zaujímavé zápasy

Basketbalový klub Piešťanské Čajky čaká štvrtka do soboty premiérový turnaj Východoeurópskej ligy (EEWBL) a to hneď na domácej palubovke v Diplomat aréne.

Úradujúci vicemajster SR si v rámci B-skupiny zmeria sily s kazašským klubom Astana Tigers, bieloruským Cmoki-Minsk a litovským Hoptrans Sirenos.

„Na prvý turnaj sa tešíme hlavne preto, nakoľko hráme pred domácimi fanúšikmi. Opäť uvidia zaujímavé zápasy, keďže sme minulú sezónu nehrali toľko kvalitných stretnutí v európskych súťažiach. Tešíme sa na nové výzvy a skúsenosti. Myslím si, že EEWBL je veľmi zaujímavá súťaž s kvalitnými tímami, takže očakávam ťažké zápasy. Síce ešte len začíname, ale verím, že sa nám podarí postúpiť medzi najlepších osem,“ povedala pred začiatkom turnaja opora Čajok Angelika Slamová.

Všetky traja účastníci prvého turnaja sú pre Čajky neznámou. Až teraz v Piešťanoch príde k prvému vzájomnému meraniu síl, no Čajky sa na všetky tri stretnutia poctivo pripravujú. „Priznám sa, že osobne tieto družstvá nepoznám,  ale tréneri nám dajú všetky potrebne informácie o hračkách a ich koncepte, takže budeme vedieť čo nás čaká,“ pokračovala A. Slamová.

Piešťanské basketbalistky čaká aj previerka ich fyzických síl, nakoľko ich čakajú tri stretnutia v troch dňoch. Čajky sa však cítia dobre a veria, že zápasovú záťaž zvládnu. „Vieme, že to bude náročne. Sme ale dostatočne pripravené na to, aby sme zvládli takúto porciu zápasov,“ zakončila jedna z najvyťažovanejších hráčok Piešťan.

Rozpis zápasov prvého turnaja Východoeurópskej ligy EEWBL v Piešťanoch:

Štvrtok 5. októbra:

Cmoki-Minsk (Biel.) – Hoptrans Sirenos (Lit.) /16.00 h/

Piešťanské Čajky (SR) – Astana Tigers (Kaz.) /18.30/

Piatok 6. októbra:

Cmoki-Minsk (Biel.) – Astana Tigers (Kaz.) /14.00/

Hoptrans Sirenos (Lit.) – Piešťanské Čajky (SR) /16.30/

Sobota 7. októbra:

Astana Tigers (Kaz.) – Hoptrans Sirenos (Lit.) /10.00/

Piešťanské Čajky (SR) – Cmoki-Minsk (Biel.) /12.30/

V predaji budú denné vstupenky (2 zápasy) v hodnote 4 eur, ktoré sa budú predávať vždy hodinu pred začiatkom zápasu.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka