Basketbal: Neporaziteľnosť Čajok trvá, Poprad zdolali výrazným rozdielom

Piešťanské Čajky pokračujú v ligovej neporaziteľnosti, v 4. kole Niké extraligy žien zvíťazili bez problémov nad hráčkami Popradu. V sobotu 22. októbra o 17.00 h ich čaká stretnutie vonku proti BK ŠK UMB Banská Bystrica.

Piešťany nepodcenili svojho súpera a od úvodu nastúpili s plnou koncentráciou. Najskôr otvorili 6 bodmi v rade, v piatej minúte už svietil na tabuli stav 14:2. Dominantne sa pod košom darilo Jamesovej, celkovo to Čajkám defenzívne a ofenzívne klapalo. Nič na tom nezmenilo ani prestriedanie, domáce hráčky mali zápas rýchlo pod svojou kontrolou. Prvú štvrtinu vyhrali 30:4. Zverenkyne trénera Petra Jankoviča predviedli v druhej časti perfektný výkon, Poprad nepustili ani k jednému bodu. Celkovo bola ich šnúra 39-bodová a na polčas išli za stavu 55:4.

V tretej štvrtine sa podarilo hosťujúcim hráčkam ukončiť čakanie na body, celkovo Piešťany mierne povolili zo svojho herného prejavu, ale stretnutie mali plne pod kontrolou. Do poslednej 10-minútovky išli s vedením o 72 bodov – 86:14. O prekonanie 100-bodovej hranice sa v štvrtej štvrtine sa symbolicky postarala najmladšia hráčka tímu – Chovaníková. Záverečné minúty sa už len dohrávali, o víťazovi bolo už dlhú dobu rozhodnuté. Domáce víťazstvo na záver ukončila bodovo Valová, ktorá ako jediná čakala na strelecký zápis v tomto stretnutí.

„Ja som veľmi rád za najmladšie hráčky, ktoré zaznamenali prvé body v najvyššej súťaži, za čo sa teším. Som rád, že sme zodpovedne pristúpili k tomuto stretnutiu, aj keď sme vedeli pred zápasom, že víťazstvo musí zostať na našej strane. Od začiatku do konca sme hrali naplno, čo ukazuje aj výsledok. Trochu ma mrzí výsledok kvôli trénerovi Popradu, ale musíme sa pozerať sami na seba. Pre nás to je príprava na Eurocup,“ zhodnotil zápas Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok.

Niké extraliga žien – 4. kolo:

Piešťanské Čajky – BAM Poprad 116:23 (30:4, 25:0, 31:10, 31:9)

Čajky: Andělová 16, Mujovičová 14, Jurčenková 11, Jamesová 9, Mandičová 8 (Chovaníková, Martišková a Moravčíková po 11, Kraislová 9, Taušová a Vandlíková po 7, Valová 2)

Poprad: Barillová, Drobná a Vyšňová po 6, Langová 2, Kmetoniová 0 (Balážová 3, Rothová a Slivková 0)

TH: 25/19 – 6/4, Fauly: 12 – 21, Trojky: 9 – 3, Rozhodovali: Bartoš, Obertová, Višniarová

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Ladislav Duračka