Blog Samuela Vavríka: Mesto potrebuje reštart

Voľby sa znova blížia a myslím, že je to každému jasné s pribúdajúcimi billboardami kandidátov. Ja som sa však rozhodol, prihovoriť sa vám najprv takto priamo a vysvetliť moju motiváciu kandidovať. Zároveň rád zodpoviem vaše otázky. Pôjde mi totižto hlavne o spoluprácu s vami, s obyvateľmi Piešťan. Kto iný by mal vedieť lepšie, čo všetko treba v našom meste zlepšiť?

Oficiálne teda spúšťam kampaň s názvom RE-ŠTART. Pri premýšľaní o tom, čo naše mesto potrebuje, som vždy skončil pri tomto slove. Pretože Piešťany nepotrebujú ďalšie menšie úpravy, sľuby, nedotiahnuté riešenia atď. Potrebujeme reštart a mladú krv s novým spôsobom zmýšľania. Chcem preto stlačiť pomyselné tlačidlo STOP a začať lepšie a funkčnejšie. Niektoré zaužívané postupy sú síce dobré a overené, no nie všetko, čo je zaužívané, rovná sa logické či funkčné. Nová doba si vždy žiada nové riešenia, nové spôsoby. Nielen udržiavanie tempa, ale aj posúvanie sa vpred.

Novej dobe a moderným ľuďom som preto prispôsobil nápad na symbol, ktorý túto kampaň bude sprevádzať. Ikonka ‘’start / stop’’ odzrkadľuje mladú krv, moderný pohľad, ktorý sa snaží mestu priniesť nový vánok. Štartovacie tlačidlo, používané hlavne v novších typoch vozidiel, tak symbolicky a metaforicky zobrazuje nové riešenia. „Štartovanie kľúčom“ by použili zaužívaní kandidáti, ktorí sa vyhýbajú novému pohľadu na problémy. Ja takéto pohľady, ale aj riešenia budem vyhľadávať. A kto ma pozná, vie, že táto metafora mi je blízka, keďže si ma odjakživa spájate s automobilovým priemyslom. Chcem využiť potenciál Piešťan, ktorý tu vždy bol, ale zanedbával sa.

Nevravím, že mám patent na zlepšenie všetkého. Tiež sa stále učím, preto si rád nechám poradiť a chcem spolupracovať s každým, kto sa chce podeliť o nápady pre zlepšenie Piešťan. Máme tu veľmi veľa šikovných ľudí, ktorí mi môžu pomôcť. Myslím, že ste sa tiež už niekedy pozastavili nad niečím, čo v našom meste nefunguje správne. Alebo ste sa hnevali nad riešením niečoho, čo sa dalo vyriešiť omnoho lepšie. Prípadne ste len chceli zaparkovať a nebolo kde.

Dávam vám teda priestor. Ukážte mi, ktoré oblasti treba reštartovať. Zapojte sa do mojej kampane s hashtagom (heštegom) #restartpiestany. Popíšte, odfoťte alebo inak zdokumentujte problémy mesta, ktoré podľa vás potrebujú reštart a označte ich #restartpiestany. Pozriem sa na všetky heštegy z Instagramu aj Facebooku. Tieto zdieľané problémy zaradím do môjho programu. Sledujte, prosím, moju FB stránku, pretože tu budem postupne publikovať konkrétne problémy, na ktoré ste upozornili a ktoré budeme riešiť.

Samozrejme, každý kto chce aktívne pomôcť aj iným spôsobom, oslovte ma a ja si vás vypočujem.

Vopred Vám ďakujem za pomoc a verím, že spoločne to tu reštartujeme!

Samuel Vavrík – kandidát na primátora mesta Piešťany