Blog K. Uhrovej: Tri koncerty v Elektrárni alebo O čom budete rozprávať potomkom

Ak vám ušiel nedávny nultý ročník piešťanského slalomu pomedzi koncerty, hlavu hore, nebola to jednorazová rarita. V Elektrárni sa zasa vyhrali a upiekli nám tri výnimočné koncerty v takej dátumovej blízkosti, že najbližšie dni sa odtiaľ vlastne ani neoplatí vychádzať.

Dnes večer bude v tom nádhernom priestore patriť Jánovi Cikkerovi. Trojica Nikolaj Nikitin, Robert Pospiš a Martin Sillay vytvorila originálnu poctu tejto významnej osobnosti. Muzikanti si vybrali autorovu zborovú tvorbu a ľudové námety a pristúpili k nej formami hudobnej súčasnosti. Poznáte z projektu Balady, ktorý nám táto zostava predstavila v októbri.

Sobotu 11.11. si dobre zapamätáte, to je isté už teraz. “Videl/a som Tolstoys, ešte pred tým, ako pokrstili prvý album,” budete s pohnutím rozprávať potomkom svojich potomkov. Pretože táto domáca kapela sa ešte ani poriadne nerozbehla a už si môže odškrnúť koncertovanie na miestach, o ktorých si mnohé zavedené mená s bázňou šuškajú v skúšobni. Poznáte z Rádia_FM.

Udelíme si jeden regeneračný deň a v pondelok 13.-ho sa vrátime na miesto. Martin Valihora, Harry Sokal a Heiri Känzig tam pod hlavičkou Depart Refire budú svižne prekladať alpský folklór newyorskými groovmi. Alebo naopak, veď otestujeme. Poznáte (aj) z Elektrárne.

A ešte čosi. Ťahať do umenia materiálne záležitosti je prízemné, no sú to práve peniaze, ktoré sa často spomínajú ako dôvod, prečo sa nedá a nemôže. Keby niečo, v tomto prípade je vstupné poňaté tak veľkoryso, až to skoro vyzerá na tri koncerty za cenu jedného.

Povedzte úprimne, čo treba ešte dodať?

Text: Katarína Uhrová