Zuzana Svrčeková chce „prekopať“ plán činnosti Rezortu Piešťany

Oblastná organizácia cestovného ruchu by mala získať nových členov a zameriavať sa na akcie, ktoré do Piešťan prinesú turizmus. Povedala to Zuzana Svrčeková, po tom čo ju zastupiteľstvo nominovalo na post predsedníčky predstavenstva.

Návrh, aby doterajšieho predsedu predstavenstva Petra Tremboša vystriedala v tejto funkcii Zuzana Svrčeková, prešiel na včerajšom rokovaní mestského zastupiteľstva jednomyseľne. Radnica túto nomináciu predloží valnému zhromaždeniu, ktoré sa má stretnúť v najbližších týždňoch.

„Rezortu by sme mali navrátiť dôveru v rámci všetkých členov, ktorí tam sú, ale aj rozšíriť ho o ďalších členov a samozrejme postupne vybudovať nejaký ten rezort nielen v rámci mesta, ale aj celého okresu,“ povedala po hlasovaní zastupiteľstva Zuzana Svrčeková a dodala: „V prvom rade musíme prekopať plán činnosti a zamerať sa na také akcie, ktoré nám prinesú turizmus. Zároveň prísť s programom ako zosieťovať podnikateľov, ktorí sa pohybujú v rámci cestovného ruchu v Piešťanoch a v celom okolí.“

Poslankyňa mestského zastupiteľstva, ktorá kandidovala aj na primátorku, Zuzana Svrčeková vystrieda v čele organizácie Petra Tremboša. Ten sa funkcie vzdal, ale primátor Peter Jančovič ho požiadal, aby v nej zotrval, kým zastupiteľstvo nenominuje jeho nástupcu. Zmenu na poste predsedu predstavenstva musí potvrdiť valné zhromaždenie. Výkon tejto funkcie je bez nároku na odmenu.

Členmi organizácie sú mesto Piešťany, obce Moravany nad Váhom, Veľké Orvište, Ostrov, Slovenské liečebné kúpele Piešťany, hotel Máj, hotel Park, Zuckmann Villa a vydavateľstvo Winter média, a. s.

O strate dôvery členov v Rezort Piešťany hovoril včera na zastupiteľstve primátor Peter Jančovič. Poslancov informoval, že organizácia musí za minulý rok vrátiť štátu 48-tisíc eur. Túto časť dotácie totiž nedokázala vyčerpať.

„Objednali sme tlačoviny, ktoré nám včas neboli dodané. Dotácia mala byť využitá do 31. decembra 2018 a na základe toho, že sme tieto materiály v danom termíne nedostali, nemohli sme ich ani zúčtovať. Preto nebola uhradená ani faktúra. Termín vypršal a na základe dotačnej zmluvy musíme túto čiastku vrátiť,“ povedal riaditeľ Rezortu Piešťany Štefan Šiška.

Text a foto: Martin Palkovič