Župné zastupiteľstvo bude rokovať cez videokonferenciu

Samosprávy majú počas krízovej situácie možnosť zvolávať rokovania poslancov aj prostredníctvom videokonferencie. Zastupiteľstvo Trnavského samosprávneho kraja to využije už v stredu 15. apríla. Najbližší termín rokovania mestských poslancov zatiaľ nie je známy.

Možnosť rokovať aj prostredníctvom videokonferencie získali župy po legislatívnej zmene, ktorú iniciovalo Združenie samosprávnych krajov – SK 8. Trnavská župa ako prvá bude rokovať, ako aj hlasovať o jednotlivých návrhoch, elektronickou formou.

Rokovanie bude možné sledovať v priamom prenose v stredu 15. apríla od 13.00 h:

https://www.youtube.com/watch?v=r5sWEx3PFxs

„Mimoriadna situácia si vyžaduje aj mimoriadne opatrenia. Preto som rád, že vláda prijala návrh trnavskej župy a SK8 a nová legislatíva nám umožňuje rokovať aj prostredníctvom videokonferencie. Najbližšie rokovanie zastupiteľstva TTSK absolvujeme týmto novým spôsobom, čím ochránime zdravie poslancov, zamestnancov úradu a aj samotnej verejnosti. Na druhej strane budeme môcť prijať rozhodnutia, vďaka ktorým zabezpečíme fungovanie kraja,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Samosprávy majú povinnosť zverejniť zvukový alebo audiovizuálny záznam do 48 hodín od rokovania poslancov formou videokonferencie.

Piešťanskí mestskí poslanci mali naplánované zasadnutie na štvrtok 16. apríla. Radnica zatiaľ neoznámila, na aký termín bolo zastupiteľstvo kvôli aktuálnej mimoriadnej situácii presunuté, ani či sa poslanci stretnú osobne alebo budú rokovať prostredníctvom internetu.

Zdroj: Tlačová správa TTSK Text a ilustr. foto: Martin Palkovič