Župa odvolá riaditeľov svojich inštitúcií

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) zavádza 5-ročné funkčné obdobie pre riaditeľov inštitúcií, ktoré zriaďuje. V Piešťanoch sa to týka Balneologického múzea Imricha Wintera.

Župa chce nastaviť rovnaké pravidlá pre všetky rozpočtové aj príspevkové organizácie. Pri stanovení funkčného obdobia bude postupovať obdobne ako pri riaditeľoch škôl, ktorým zákon určuje funkčné obdobie na 5 rokov.

„Našim organizáciám chceme dať nový impulz pre ich ďalší rozvoj a presne stanoviť funkčné obdobie riaditeľov na 5 rokov. Je to nový systémový prvok, ktorý zabezpečí, aby sa naše inštitúcie rozvíjali a zároveň vytvárame prirodzený tlak, aby riaditelia, po uplynutí 5 rokov, museli podať odpočet toho, čo v inštitúcií urobili a zároveň predstaviť nové vízie a nápady,“ povedal župan Jozef Viskupič.

V celom kraji sa to dotkne 18 kultúrnych a 21 sociálnych zariadení. V Piešťanoch je TTSK zriaďovateľom Balneologického múzea Imricha Wintera. K odvolaniu doterajších riaditeľov má prísť už na februárovom rokovaní krajského zastupiteľstva. Výberové konania prebehnú do 30. júna.

Župa informovala, že toto opatrenie sa netýka tých riaditeľov, ktorí nedávno prešli výberovým konaním (Divadlo Jána Palárika, Galéria J. Koniarka, Vlastivedné múzeum v  Galante).

Členmi výberových komisií majú byť odborníci.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa – TTSK