Zrazil cyklistu a ušiel smer Vrbové, polícia žiada svedkov o pomoc

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti nehody, ktorá sa stala na ceste medzi mestom Vrbové a obcou Krajné.

„V nedeľu (31. júla 2022), krátko po 17:00 h, mal ísť 35-ročný cyklista smerom od Vrbového, keď do neho zozadu narazilo osobné auto. Po zrážke mal vodič, bez poskytnutia pomoci zranenému mužovi, dokonca auto otočiť a vrátiť sa smerom späť do mesta. Cyklista pri nehode utrpel viaceré zlomeniny stavca a rebier,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave.

Polícia ďalej uvádza, že zrejme išlo o Škodu Octavia zelenej farby. Pri nehode došlo k poškodeniu kolesa vozidla, z ktorého odpadla puklica. Rozbilo sa aj spätné zrkadlo.

„Pokiaľ viete, komu vozidlo patrí, prípadne ste nehodu alebo zelené auto v danej oblasti videli, resp. nahrali na kameru, zavolajte na bezplatné telefónne číslo 158, príďte osobne na dopravný inšpektorát v Piešťanoch alebo nám napíšte súkromnú správu na FB Polícia SR – Trnavský kraj,“ uvádza ďalej polícia a pripomína, že účastník dopravnej nehody je povinný poskytnúť zranenej osobe prvú pomoc, podľa svojich schopností a možností, a bezodkladne privolať záchrannú zdravotnú službu. Taktiež musí zotrvať na mieste dopravnej nehody až do príchodu policajta alebo sa na toto miesto bezodkladne vrátiť po poskytnutí alebo privolaní pomoci, alebo po ohlásení dopravnej nehody.