Zomrela spolujazdkyňa, deti sa ťažko zranili. Polícia hľadá svedkov

Polícia žiada vodiča automobilu, ktorý predbiehal Jeep a bol v jazdnom pruhu Renaultu Thália, aby sa prihlásil. Pomôcť objasniť tragickú nehodu môžu aj svedkovia. Došlo k nej v sobotu okolo pol desiatej ráno medzi obcami Krakovany a Očkov, v katastri obce Ostrov.

„Vodička Renaultu Thália sa pravdepodobne snažila vyhnúť oproti idúcemu autu, ktoré predbiehalo Jeep a bolo v jej jazdnom pruhu. V dôsledku vzniknutej kolízie došlo k čelnej zrážke s Jeepom,“ priblížila okolnosti tragédie policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Dodala, že spolujazdkyňa utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. V aute sa viezli aj tri deti. „Podľa predbežných informácií je  8-ročný syn zosnulej ťažko zranený. Deti vodičky, 11-ročný chlapec utrpel vážne zranenia a 6-ročné dievčatko by malo byt ľahko zranené. Ich matka utrpela ťažké zranenia. Na mieste zasahoval aj vrtuľník,“ dodala hovorkyňa.

Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ, polícia presné príčiny nehody vyšetruje aj za pomoci znalca.

Zároveň svedkov, ktorí nehodu videli a vodiča, ktorý predbiehal Jeep, aby sa prihlásili. Môžu to urobiť na linke 158 aj cez súkromnú správu na facebooku Polícia SR – Trnavský kraj.

Prezídium Hasičského a záchranného zboru informovalo, že jednu osobu bolo nutné z havarovaného auta vyslobodiť hydraulickým zariadením a resuscitovať. Napriek snahe piešťanských hasičov však svojim zraneniam na mieste podľahla.

Zdroj: KR PZ v Trnave/Prezídium HaZZ