Zlaté stuhy aj tento rok ukončí slávnostný ohňostroj

Milovníci automobilovej elegancie si prídu na svoje 6. až 8. júna 2019, kedy sa v Piešťanoch uskutoční 27. ročník podujatia Piešťanské zlaté stuhy – Concours d´Élégance. Organizátori zverejnili program, v ktorom nechýba ani slávnostný ohňostroj. Ľudia ho budú môcť sledovať z nábrežia Váhu.

Zlaté stuhy prezentujú historické automobily, ktoré majú často viac než 100 rokov. Podujatie patrí k najlepším svojho druhu v celej Európe a do Piešťan každý rok priláka množstvo návštevníkov.

„Zlaté stuhy budú opäť na Kúpeľnom ostrove, má to svoju charizmu, patrí to jednoznačne tam a ja by som nechcel meniť to, čo už je zabehnuté,“ povedal organizátor Ján Horňák pre zpiešťan.sk v decembri, keď sa začali šíriť fámy o presune podujatia do iného slovenského mesta.

„Aj keď som bol rozhodnutý, že to už robiť nebudem, v závere minulého ročníka som verejne sľúbil, že Piešťanské zlaté stuhy opäť budú,“ pokračoval J. Horňák.

Výstava historických vozidiel na Kúpeľnom ostrove začne vo štvrtok 6. júna. Na piatok majú účastníci naplánované jazdy po regióne, ktoré ukončia predstavením vozidiel pred Zuckmann villou. Súčasťou sobotného programu sú výstavy historických motorov, bicyklov aj vojnových vozidiel. Gala večer sa uskutoční tradične pred hotelom Thermia Palace a jeho vyvrcholením bude slávnostný ohňostroj na nábreží Váhu.

Piešťanské zlaté stuhy nadväzujú na tradíciu, ktorá začala už v 30. rokov minulého storočia, kedy sa pravidelne na Kúpeľnom ostrove konala súťaž o najkrajší automobil Concours d’Elégance. Historické vozidlá sa začali v Piešťanoch opäť stretávať v 80. rokoch. Podujatie postupne rástlo na medzinárodnú úroveň, v roku 2016 sa uskutočnila svetová prehliadka pod názvom FIVA World Rally.

Pozrite si podrobný program Piešťanských zlatých stúh 2019

Štvrtok 6. júna

16:00 h Výstava historických vozidiel účastníkov Piešťanských zlatých stúh na Kúpeľnom ostrove

Piatok 7. júna

9:30 h štart účastníkov z Kúpeľného ostrova od jazierok – vozidlá od roku 1919
Trasa: Piešťany – Beckov – Trenčín -Trenčianske Teplice (prehliadka) – Skalka nad Váhom – Trenčín – Nové Mesto n/Váhom – Piešťany

10:00 h štart účastníkov z Kúpeľného ostrova od jazierok – vozidlá do roku 1918 Trasa: Piešťany – Čachtice -Višňové – Krajné – Podkylava -Vrbové
– Chateau Krakovany – Ostrov – Piešťany

17:00 h príchod do Piešťan, sprievod cez pešiu zónu, predstavenie účastníkov pred Zuckmann villou

Sobota 8. júna

10:00 h Propagačná jazda historických vozidiel okolím Piešťan cez Ratnovce, Sokolovce, Koplotovce s obedom v meste Hlohovec, smer Leopoldov, Madunice

13:30 h Prejazd obcou Drahovce

14:00 h Príjazd a výstava historických závodných áut, motocyklov a špeciálov na Kúpeľný ostrov
Výstava historických stabilných motorov Zdena Devečku
Výstava združení historických bicyklov Tyrnaviavelo a Velo Orbis – Majerov a syn
Výstava historických vojnových vozidiel združenia Old Dutytrucks

14:00 h Sprievodný program na Kúpeľnom ostrove – hudobná skupina iX Oldies v hudobnom pavilóne Harmony, detské atrakcie

19:30 Piešťanské zlaté stuhy – Concours d´Élégance – gala večer s prehliadkou historických vozidiel a sprievodným programom – hudobné vystúpenie Elvis Presley Revival
pred hotelom Thermia Palace.

22:00 Slávnostný ohňostroj

Text a foto: Martin Palkovič Video: Pavol Jurák