Žena chcela spáchať samovraždu, uzavreli diaľnicu

Na ceste domov zo služby pomohol piešťanský hasič zachrániť matku dvoch detí, ktorá bola odhodlaná skočiť z diaľničného nadjazdu.

Mimoriadna udalosť sa stala 13. decembra v ranných hodinách. Róbert Dekan si pred obcou Veľké Orvište všimol ženu, ktorá chcela spáchať samovraždu. „Hasič s ňou začal intenzívne a nepretržite komunikovať s cieľom zabrániť jej v úmysle. Počas komunikácie bola prostredníctvom polície uzavretá premávka na diaľnici v danom jazdnom pruhu,“ informoval Peter Galbo, riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch.

Žena bola podľa jeho slov silne rozrušená. „Síce komunikovala, no od úmyslu nemienila ustúpiť. Časom sa začala premiestňovať nad vedľajší jazdný pruh, ktorý bol naďalej v premávke. Príslušník využil jej chvíľkovú nepozornosť a vo vhodnom okamihu ju fyzicky zaistil pri zábradlí a tým jej zabránil naplniť jej úmysel,“ dodal Peter Galbo.

Následne sa mu podarilo dostať ženu cez zábradlie na cestu. Záchranná zdravotná služba ju previezla do zdravotníckeho zariadenia.

„Róbert Dekan sa osobnou snahou a s ohrozením vlastného zdravia zaslúžil o záchranu života matky dvoch detí, za čo mu patrí veľká vďaka,“ uzavrel šéf piešťanských hasičov.

Text a ilustr. foto: MP