Z centra zmizli prvé citylighty

Na pešej zóne je o sedem svetelných reklamných plôch menej, ďalšie odstráni radnica z rôznych lokalít v blízkej budúcnosti. Zároveň sa snaží zostávajúce citylighty prenajať.

V Piešťanoch bolo doteraz rozmiestnených 84 presklených reklamných vitrín. Ich doterajší nájomca odstúpil od zmluvy, ročne za ne samospráve platil 13 277 eur.

Poslanci v júni rozhodli, že mesto vyhlási súťaž na nového nájomcu. Ten musí ponúknuť aspoň 13 300 eur, pričom zvíťazí najvyššia ponuka.

Citylightov však bude mať k dispozícii menej. Zastupiteľstvo súhlasilo s návrhom Michala Fialu o zrušení 19 kusov reklamných plôch.

Osem z nich prisľúbila odstrániť na vlastné náklady spolumajiteľka vily Astoria Eva Juristová. Poslancom ukázala vizualizáciu pešej zóny bez reklamného smogu pred jej nehnuteľnosťou.

Podľa hovorkyne radnice Drahomíry Moretovej sa jej sľub stal v uplynulých dňoch skutočnosťou a Služby mesta Piešťany zabezpečili dlažobné kocky na prázdne miesta. Zmizla aj telefónna búdka, v ktorej už roky nebol telefón. Na jej mieste dlažba zatiaľ chýba.

Záujemcovia o nájom zostávajúcich citylightov, z ktorých niektoré zostanú aj naďalej rezervované pre mapy Piešťan a plagáty kultúrnych inštitúcií, môžu svoje ponuky posielať samospráve do 16. augusta.

„Kritériom pre výber najvhodnejšieho súťažného návrhu na uzatvorenie nájomnej zmluvy je najvyššie ponúknuté ročné nájomné, pričom minimálna výška ročného nájomného je stanovená vo výške 13 300 eur. Pri rovnosti ponúkanej výšky ročného nájmu je rozhodujúci dátum a čas doručenia návrhu,“ upresnila D. Moretová.


Lokality a čísla reklamných plôch, s ktorých odstránením súhlasili poslanci:

Bratislavská (č. 10), Emila Beluša (č. 16), Nálepkova (č. 33), Námestie slobody (č. 35, 36, 37, 38, 39)
Nitrianska (č. 48 a 49), Vila Astoria (č. 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67), Kolonáda (č. 76 a 77)


Text a foto: Martin Palkovič