Yaro M. Kupčo, prezentuje svoju tvorbu v Bruseli

V stredu 13. júla 2016 bola v Bruseli v priestoroch EÚ otvorená výstava fotografií V pote tváre budeš dorábať chlieb (Reflections from Slovakia). Jej autorom je významný a úspešný piešťanský fotograf Yaro M. Kupčo.

Ako sa sám prezentuje, je fotografom prírody, zachytávajúci krajinu od nájdených zátiší až po panoramatické pohľady. Jeho fotografie sú špecifické nielen zachyteným obrazom, ale aj spôsobom prezentácie – sú tónované do hneda sépiou a následne 24-karátovým zlatom. Zábery zahraničia necháva čiernobiele.

Vystavoval už v mnohých mestách na Slovensku i v zahraničí, napríklad v Čechách, Poľsku, Taliansku, Fínsku, Japonsku a Číne. Za svoju tvorbu získal ocenenie „Kultúrna osobnosť Piešťan“ a v roku 2009 Pamätnú medailu predsedu Trnavského samosprávneho kraja za dlhoročnú prácu v prospech rozvoja fotografickej tvorby.

No najväčším úspechom je preňho záujem o jeho tvorbu, o čom svedčí aj možnosť prezentovať svoju zaujímavú tvorbu práve počas slovenského predsedníctva v Rade Európy. A tak aj návštevníci Bruselu sa budú môcť kochať v jeho krásnej tvorbe až do 16. septembra v sídle Európskeho sociálneho a hospodárskeho výboru (Belliardstraat 99, 1040 Etterbeek, Brusel).

Na realizácii výstavy sa o.i. podieľali aj piešťanské firmy RE PUBLIC a TRACO COMPUTERS.

Text: Drahomíra Moretová Zdroj: Piešťanské informačné centrum