Výstavu 365 tvárí Piešťan sprístupnili v hoteli Esplanade

Fotograf Martin Ričány už takmer dva roky fotí ľudí, ktorých stretáva v uliciach Piešťan. Sériu 365 portrétov premiérovo prezentoval v Elektrárni Piešťany a potom vo viacerých slovenských mestách. Teraz sa vrátila späť, 1. augusta ju sprístupnili v hoteli Esplanade. Kúpeľní hostia si ju môžu pozrieť do 5. septembra.

„Piešťany sú kúpeľné mesto, preto výstava 365 tvárí Piešťan nesmie chýbať ani v priestoroch kúpeľov,“ hovorí jej autor Martin Ričány a dodáva: „Veľká vďaka patrí pánovi riaditeľovi Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany a jeho tímu. Prejavili nadšenie k tomuto projektu a kúpeľným hosťom z celého sveta dali možnosť výstavu vidieť.“

Projekt 365 tvárí si všímala aj radnica. Primátor Peter Jančovič zaň autorovi udelil Cenu primátora za Kultúrny počin roka 2018.

„S odstupom času najradšej fotím starších ľudí. Starší človek má v tvári neobyčajné čaro. Vrásky vykresľujú osudy, skúsenosti, radosti aj starosti. Na fotografiách sú prevažne bežní ľudia, ktorí v tomto meste bývajú, pracujú alebo sú s ním iným spôsobom spätí. Ale sú tam aj ľudia, ktorí svojím menom a činmi prezentujú nielen Piešťany, ale aj Slovensko v zahraničí,“ povedal pre zpiešťan.sk Martin Ričány. Celý rozhovor nájdete na tu.

Text: Martin Palkovič Foto: Ľuboš Bakyta