Vodné pólo: Kadetky porazili súperky z Topoľčian i Vrútok

V Topoľčanoch, organizoval Klub vodného póla Kúpele Piešťany svoj domáci turnaj. Po ženách tu svoje domáce zápasy odohrali aj kadetky do 17 rokov.

V úvodnom zápase turnaja nastúpili Piešťanky proti hráčkam z Topoľčian. Úvod zápasu patril súperkám, ktoré rýchlo získali dvojgólové vedenie. Nepresné prihrávky a slabé využívanie streleckých príležitostí boli hlavnými dôvodmi, ktoré príčinou, že až do polovice zápasu Topoľčany vyhrávali. Zlepšeným výkonom v tretej a štvrtej štvrtine si hráčky KVP vypracovali až 5-gólový náskok, o ktorý v závere zápasu takmer prišli. Topoľčianske hráčky zlepšenou hrou v závere zápasu takmer vyrovnali, ale dobrý blok Mešterovej zastavil gólovú strelu v posledných sekundách hry.

KVP Kúpele Piešťany – PIRANA SC Topoľčany  13 : 12 (2:3,4:3,4:1,3:5)

Góly KVP: Mešterová 4, Teličiaková 3, Rajnohová a Holičová po 2, Neumair a Balázsová po 1

V druhom svojom zápase hrali piešťansķé kadetky proti hráčkam PVK Vrútky. Od úvodu zápasu mali hráčky „kúpeľov“ navrch, vytvorili si dostatočný náskok a tak si mohli zahrať aj dievčatá zo striedačky.

KVP Kúpele Piešťany – PVK Vrútky 14 : 4 (7:1,3:2,4:1,0:0)

Góly KVP : Teličiaková 5, Mešterová 3, Holičová 2, Rajnohová, Kalmanová, Hudcovičová a Balázsová po 1

V poslednom zápase turnaja sa v nedeľu stretli hráčky Piešťan a Košíc, teda družstiev, ktoré v sobotu svoje zápasy vyhrali. Od úvodu sa lepšie darilo hráčkam Košic, ktoré svoje strelecké príležitosti lepšie využívali a zápas dotiahli aj do víťazného konca.

ŠĶ Olympia Košice – KVP Kúpele Piešťany 20 : 13 (6:4,5:1,6:5,3:3)

Góly KVP: Teličiaková 4, Mešterová 3, Držíková 2, Rajnohová, Kalmanová, Holičová a Balázsová po 1

Zostava KVP Kúpele Piešťany: Ella Pechová – Simona Rajnohová, Alžbeta Kalmanová, Tamara Teličiaková, Lea Držíková, Zuzana Neumair, Sandra Holičová, Eliška Hudcovičová, Nela Mešterová, Katarína Balázsová, Barbora Pavlíková

Záverečné kolo súťaže kadetiek sa bude hrať v Košiciach 11. a 12.6.2022.

Text a foto: Róbert Chlpek