Vjazd na parkovisko Nálepkova dočasne presunú

Služby mesta Piešťany pripravujú úpravu povrchu vozovky a osadenie novej rampy. V súvislosti s týmito úpravami bude od pondelka vjazd na parkovisko dočasne presunutý.

Po ukončení stavebných prác, ktoré začnú v pondelok 11. novembra, bude mať parkovisko na Nálepkovej ulici dva vjazdy a jeden výjazd. Nová rampa umožní automatickú obsluhu, dokáže čítať evidenčné čísla vozidiel a platiť parkovné budú môcť vodiči mincami, bankovkami aj kartami.

S inštaláciou novej rampy súvisí aj úprava povrchu časti vozovky, ktorú je potrebné odfrézovať a položiť nový asfalt. Tieto práce majú trvať dva týždne.

„Z uvedeného  dôvodu bude jestvujúci vjazd na parkovisko z Nálepkovej ulice dočasne zrušený a nový vjazd na parkovisko bude  vytvorený v priestore na začiatku jednosmernej časti Nálepkovej ulice (komunikácia pred  objektom Perla).  V súvislosti so zmenou vjazdu žiadame rešpektovať dočasné dopravné značenie,“ informovali Služby mesta Piešťany.

Nová rampa bude najprv fungovať v skúšobnom režime a pri vstupe na parkovisku bude aj obsluha. Neskôr má umožniť krátkodobé parkovanie aj majiteľom parkovacích kariet, ktoré na Nálepkovej od augusta platia iba cez víkend. Počas pracovného týždňa je parkovné pre všetkých rovnaké – 1 euro za hodinu.

Text a foto: Martin Palkovič