Vakcínu AstraZeneca dostalo v župných centrách cez víkend 9 328 ľudí, hlásiť sa môžu už aj 45-roční

V troch veľkokapacitných očkovacích centrách prevádzkovaných Trnavským samosprávnym krajom sa očkovalo proti ochoreniu covid-19 aj počas uplynulého víkendu (10.-11. apríla). Prvá dávka vakcíny od spoločnosti AstraZeneca bola v Dunajskej Strede podaná 3 047 záujemcom, v Skalici 1 859 a v Trnave 4 422.

Medzi zaočkovanými bolo aj ďalších viac ako 500 obyvateľov Trnavského kraja s ťažkým zdravotným postihnutím alebo diagnózou, ktorí sa registrovali do župnej databázy cez portál cakarenTT.SK. Od 20. februára 2021 župa zaočkovala už viac ako 41-tisíc ľudí.

„Tento víkend sme zaočkovali ďalších viac ako 9.300 ľudí. V nedeľu išlo o 5.764 záujemcov, čo je doteraz najväčší počet zaočkovaných v jeden deň. Nedeľné kapacity sa nám podarilo naplniť po tom, ako ministerstvo zdravotníctva znížilo vekovú hranicu na 45 rokov. Ďakujem všetkým zdravotníkom a personálu, že robia všetko čo je v ich silách, aby prispeli k čo najrýchlejšiemu zaočkovaniu populácie. Je to najrýchlejšia a najbezpečnejšia cesta, ako ukončiť pandémiu,“ skonštatoval trnavský župan Jozef Viskupič.

Pre zachovanie plynulosti chodu očkovacích centier župa prosí ľudí, aby na očkovanie neprichádzali s časovým predstihom. Spomedzi viacerých doručených SMS správ je platný termín a čas uvedený v tej najčerstvejšej. Zároveň je potrebné dodržiavať pokyny organizátorov a policajtov na mieste.

Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier trnavskej župy sú dostupné na špeciálnej stránke https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie.

Zdroj: Tlačová správa – TTSK