V kúpeľoch budú platiť prísne hygienické opatrenia

Meranie telesnej teploty, nosenie rúšok a zatvorené bazény aj kaviarne. Tieto a ďalšie opatrenia prijali Slovenské liečebné kúpele Piešťany, aby po otvorení pre klientov s predpísanou kúpeľnou liečbou predišli šíreniu ochorenia Covid-19.

Piešťanské kúpele sú kvôli mimoriadnej situácii od konca marca prázdne, ale 4. mája ich opatrne sprístupnia klientom, ktorí majú lekárom predpísaný a zdravotnou poisťovňou schválený návrh na kúpeľnú starostlivosť. Musia pri tom rešpektovať prísne hygienické opatrenia, ktoré vychádzajú z nariadení Ústredného krízového štábu SR, ministerstva zdravotníctva a hlavného hygienika. Kúpele o nich informujú na svojej web stránke.

Vstup do hotelov bude povolený iba ubytovaným klientom. Zatvorené pritom zostanú bazény, wellness centrá, cukrárne, bary, kaviarne, ale aj kaderníctvo, manikúra, pedikúra a kozmetika. V jedálni bude mať každý návštevník vlastný stôl a bez príplatku dostane aj samostatnú izbu.

V rámci prijatia na kúpeľnú liečbu každému zmerajú telesnú teplotu bezdotykovým teplomerom. Ak bude nad 38 °C, na kúpeľnú liečbu klienta neprijímu. Pri hodnote 37,1 °C až 37,9 °C urobia rýchly skríningový test na ochorenie Covid-19 z kvapky krvi odobranej z prsta a podľa výsledku rozhodnú o ďalšom postupe.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany všetkým prijatým klientom poskytnú procedúry v štandardnej kvalite. Jedinou výnimkou sú skupinové procedúry, ktoré majú limit maximálne päť účastníkov. Počas celého trvania kúpeľnej liečby bude platiť zákaz prijímania návštev.



🆕Máme pred sebou prvý krok k znovuotvoreniu kúpeľov. Od 4. mája budeme môcť opäť prijímať pacientov cez zdravotné…

Uverejnil používateľ Ensana Health Spa Hotels Streda 29. apríla 2020

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič