Úspechy piešťanských atlétok

V nedeľu 26. februára sa v bratislavskej hale Elán konali atletické majstrovstvá Slovenska dorastencov. Zúčastnili sa ich iba dve atlétky TJ Družba Piešťany, ale boli veľmi úspešné. Eliška Drahovská si vybojovala bronzovú medailu v behu na 1 500 metrov.

V sobotu 25. februára sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska mladších žiakov v päťboji. Po prvýkrát si vyskúšala túto náročnú disciplínu aj mladá atlétka Natália Krepopová z TJ Družba Piešťany. 65 pretekárok z celého Slovenska súťažilo v disciplínach beh na 60 metrov cez prekážky, vrh guľou, skok do diaľky a beh na 600 metrov. V behu cez prekážky sa reprezentantke TJ Družba Piešťany nedarilo, no v ostatných disciplínach vynikala a skončila na 12. mieste.

Minulý týždeň sa konali aj majstrovstvá Slovenska veteránov. Zdravotné dôvody nedovolili zúčastniť sa Annemárii Halovej a Eduardovi Kučkovskému, ale Piešťany úspešne reprezentovala Anna Matúšová (na titulnej fotke v strede). Zvíťazila v skoku do výšky, v skoku do diaľky a druhé miesto obsadila v behu na 60 metrov. V marci čakajú Annu Matúšovú majstrovstvá Európy, na ktorých určite zabojuje o medailové umiestnenia.

Text a foto: Annamária Halmová