Týždeň slovenského filmu online z Kina Fontána

Amnestie, Raj na zemi, Dobrá smrť, Milan Sládek – tieto a ďalšie filmy môžete počas núteného uzatvorenia kín sledovať v pohodlí domova. Kino Fontána sa pripojilo k projektu Kino doma a pozýva na prehliadku Týždeň slovenského filmu.

Týždeň slovenského filmu už od roku 2015 predstavuje domácu tvorbu uplynulého roka. Toto podujatie zamerané na prezentáciu a podporu slovenského filmu sa tento rok uskutoční už po šiestykrát. Tentoraz však prebehne v redukovanej podobe a online.

„Do kín sa dostalo až 43 domácich celovečerných filmov a pásiem. Bola to žánrovo pestrá ponuka. Tvorili ju drámy, komédie aj rozprávky. Filmy vracajúce sa do histórie i dotýkajúce sa aktuálnych problémov v reálnom živote i na internete,“ vysvetlil programový dramaturg prehliadky Miro Ulman.

Všetky slovenské filmy si v roku 2019 pozrelo v kine 1 075 129 divákov. Je to  štyrikrát viac než v roku 2018.

Online filmové predstavenia sa začínajú ako live stream v presne určený čas. Na rozdiel od video on demand služieb diváci nemôžu film zastaviť alebo dopozerať v iný deň. Podobne ako v kine absolvujú predstavenie v stanovenom čase. Súčasťou online premietania je čet s ostatnými divákmi, do ktorého sa môžu, ale nemusia zapojiť.

Podrobný program nájdete na web stránke Kina Fontána.

Zdroj: tyzdenfilmu.sk