Triatlonovému klubu Black Swans sa darí presadiť na Slovensku aj v zahraničí

Novovzniknutý klub Black Swans Triclub Piešťany sa úspešne zaradil do športového diania.

Jeho členka a zakladateľka Janka Beňačková dokončila polmaratón na Bikefeste Kálnica na konci mája ako celkovo druhá žena, kde zaostala za prvou ženou len o 4 sekundy a svoju kategóriu jednoznačne vyhrala.

Ďalší víkend bojovala v Úľanoch v Sprint Triatlone, kde skončila druhá vo svojej veteránskej kategórii a tretí víkend zavŕšila celkovým víťazstvom medzi ženami na Pressburg Triatlone, v disciplínach Swimm – Bike, kde jej podpísanú cenu odovzdal náš najlepší triatlonista Richard Varga, ktorý v tých istých pretekoch dominoval medzi mužmi.

V ten istý deň ako Swim – Bike zvládla popoludní preteky na vode, kde sa pádlovalo na rýchlosť vyše dvoch kilometrov v SUP slovenskom pohári a podarilo sa jej vybojovať 3. miesto.

Mesiac na pódiu zavŕšila Janka Beňačková na medzinárodných triatlonových pretekoch v maďarskom Kezsthely, kde skončila vo svojej kategórii v medzinárodnej konkurencii na prvom mieste.

Ďalším úspešným pretekárom medzi „Čiernymi labuťami“ je aj Lukáš Rusnák, ktorý v Úľanoch na Šprint Trialtone vybojoval zemiakovú medailu v kategórii. V Čechách reprezentoval klub Tomáš Žlnay, ktorý na Malostranskom triatlone v Prahe vyhral prvé miesto, na ABB Trutnovskom polmaratóne obsadil tretie miesto a na šprint pretekoch Svarovsky Triatlon si vybojoval druhé miesto v kategórii.

Tlačová správa: Black Swans Triclub Piešťany Foto: Branislav Novotný