Triatlon Slovakman 226 sa v Piešťanoch tento rok neuskutoční

Organizátorom sa nepodarilo vybaviť uzávierku cesty medzi Piešťanmi a Červeníkom. Preteky v dlhom triatlone, ktoré lákajú do Piešťan desiatky elitných športovcov, preložili na rok 2023.

Slovakman bol jedným z mála podujatí, ktorého konanie pandémia neprerušila. Triatlonistov zo Slovenska i zahraničia hostili Piešťany v tradičnom augustovom termíne v roku 2020 i 2021. Jubilejný 20. ročník sa však počas prvého augustového víkendu 2022 neuskutoční.

„Do poslednej chvíle sme sa snažili vybaviť povolenie na uzávierku cyklistickej trate, čo nám výrazne skomplikoval havarijný stav mosta cez Váh v Hlohovci. Po našej cyklistickej trati vedie obchádzková trasa do mesta Hlohovec cez Piešťany, uzavretie cesty I./61 a následné zväčšenie obchádzky by podľa dopravného experta situáciu ešte zhoršilo,“ informoval za organizačný tím Vlado Baron.

Rozhodnutie presunúť jubilejný 20. ročník Slovakmana na rok 2023 bolo ťažké aj preto, lebo podujatia malo pridelený štatút majstrovstiev Slovenska i Českej republiky.

„Touto cestou by sme sa chceli poďakovať vedeniu mesta Piešťany a vedeniu Trnavského samosprávneho kraja za dlhodobú podporu a snahu nájsť riešenie v tejto situácii,“ dodal organizátor.

Text a foto: Martin Palkovič