Triatlon piešťanských Čiernych labutí sa uskutoční na Ratnovskej zátoke

Počas prvého júlového víkendu (2.-3.7.) Piešťany opäť ožijú športom. Uskutoční sa totiž Black Swans Triatlon, ktorý priláka každoročne pretekárov z Čiech, Maďarska, Rakúska a tento rok i z Francúzska, či Veľkej Británie. Program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému. Od začiatočníkov, cez amatérov až po profesionálov. Preteky sú majstrovstvami Slovenska v polovičnom triatlone a bude ich vysielam TV Joj ako live stream.

Pre všetkých, ktorí si chcú triatlon vyskúšať, je v sobotu 2.7. pripravená trasa Sprint Triatlonu, kde sa pláva 750 m, bicykluje 20 km a behá 5 km. Odvážnejší môžu v sobotu skúsiť Olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami.

Na nedeľu je plánovaná náročnejšia trasa polovičného Ironmana (1,9 km plávanie, 90 km bicykel, 21 km beh), kde je možné absolvovať aj štafetu alebo tzv. Akva-bike – plávanie a bicyklovanie.

„Medailu získa za svoju odvahu každý, kto sa zúčastní. Pretekári navyše dostanú aj kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku, fľašku ako i doplnky výživy a lahodný aloe drink. To všetko budú mať v balíčku. Okrem toho si môžu vychutnať nezabudnuteľnú atmosféru na krásnom mieste s množstvom divákov, ovocné občerstvenie a výživu na trati ako aj po pretekoch a pripravujeme super ceny, športtestery ako aj športové ceny,“ povedala o pretekoch Janka Beňačková, zakladateľka Black Swans Triclub Piešťany.

Miesto štartu je plánované vo vynovenom areáli Wakesoul Ratnovskej zátoky. Táto poskytuje uzatvorené plávanie vo Váhu, ale aj nádherné zelené trasy na bicykel a beh v okolí.

Pripravené je profesionálne zázemie s toaletami, reštauráciou, a parkovaním. Nadštardardom po pretekoch bude regenerácia prístrojom „mechanickej lymfodrenáže Reeboots“.

Zdroj: Tlačová správa – Black Swans Triclub Piešťany