Tri zlaté a jedna strieborná, Metelka má za sebou svoj najlepší šampionát

K cenným kovom z predchádzajúcich dní pridal piešťanský rodák Jozef Metelka v nedeľu ďalšie dve zlaté medaily. Vybojoval ich na paracyklistických majstrovstvách sveta, ktoré sa konali v kanadskom Miltone.

Jozef Metelka (na titulnej snímke s trénerom Kyleighom Mannersom) zvíťazil v scratchi pred Jasonom Macomom z USA a bronzovým Rusom Sergejom Pudovom.

Najlepší bol aj v novej disciplíne s názvom omnio. Tá zahŕňa stíhacie preteky na 4 km, jeden kilometer s pevným štartom, scratch a šprint na 200 m s letmým štartom. Slovenský reprezentant získal za tieto disciplíny najviac bodov a preto sa stal celkovým víťazom pred Johnom Macomom a Carolom Edouardom Novakom z Rumunska.

Spolu so zlatými medailami v scratchi a omniu si nesie Jozef Metelka domov aj svoj siedmy titul majstra sveta v stíhacích pretekoch na 4 km, ktorý získal v sobotu. Deň predtým vybojoval striebornú medailu v pretekoch na 1 km s pevným štartom.

Majstrovstvá sveta v kanadskom Miltone boli súčasťou kvalifikácie na paralympijské hry 2020 v Tokiu. Tie sú hlavným športovým cieľom piešťanského rodáka.

„Najlepší svetový šampionát a to ešte len začíname rok,“ napísal Jozef Metelka na sociálnej sieti Facebook.

Foto: facebook.com/jozefmetelka/