Tréner Čajok: Chceme sa vybičovať k maximálnym výkonom

Piešťanské Čajky podľa očakávania v štvrťfinále extraligového play-off vyradili Banskú Bystricu 2:0 na zápasy. Hoci v prvom stretnutí, ktoré vyhrali 67:50 nepodali úplne presvedčivý výkon, v odvete to rozbalili v prvej paráde a po víťazstve 100:44 dokonali svoj postup do semifinálovej série. Tam bude ich súperom podobne, ako v minulých sezónach MBK Ružomberok a boje o postup do finále ponúknu divácky veľmi atraktívne súboje.

„V prvom zápase štvrťfinále sme sa vytrápili sami so sebou. V odvete sme ukázali naplno náš potenciál. Hráčky týchto 40 minút odohrali koncentrovane a s veľkou energiou,“ vrátil sa v krátkosti k štvrťfinálovej sérii tréner Piešťan Martin Pospíšil.

Všetka koncentrácia tímu z kúpeľného mesta však už smeruje k súbojom o postup do finále. Semifinálová séria s Ružomberkom bude veľmi atraktívna. Už posledné vzájomné zápasy ukázali, že tím z Liptova po posilnení tromi hráčkami z USA nabral na enormnej kvalite.

V aktuálnej situácii sa dá Ružomberok môže mať dokonca mierne navrch. Akú semifinálovú sériu očakáva kouč trojnásobných vicemajsteriek Slovenska?

„Ružomberok z prvej časti sezóny sa dá ťažko porovnávať. Výmeny a podpisy, ktoré urobili v priebehu sezóny im veľmi pomohli. Walker je hráčka, ktorá pravidelne nastupovala v WNBA za Washington Mystics a má vysokú útočnú kvalitu. Ellenberg ponúka taktiež mimoriadne vysokú úroveň v celom kontexte hry. Ďalšia Američanka Butts ešte veľa neukázala, ale podľa životopisu má tiež čo ponúknuť. Myslím si, že pôjde o zaujímavú sériu a vzhľadom na posilnenie a posledné výsledky  môže byť Ružomberok favoritom, čo však musia potvrdiť na ihrisku. My začíname doma a pred našimi skvelými fanúšikmi sa chceme vybičovať k maximálnemu možnému výkonu. V play-off je všetko otvorené a spravíme maximum pre postup,“ uviedol M. Pospíšil.

Ako spomenul piešťanský tréner, najväčšia sila Ružomberka spočíva momentálne vo veľmi produktívnej dvojici Walker – Ellenberg. Obe Američanky od príchodu bodovo ťahajú tím z Liptova a preto bude dôležité, aby boli Čajky mimoriadne dôsledné v obrane. „Obidve sú ťažko bránitelné, ale na každého sa dá niečo vymyslieť. Od nich každý očakáva veľké veci, my však máme hráčky, ktoré vedia ubrániť hviezdy súpera. Samozrejme tímová obrana musí pracovať na úrovni, akú sme ukazovali v Eurocupe alebo na finálovom turnaji Slovenského pohára.“

Semifinálová séria sa hrá na tri víťazné stretnutia a nakoľko šli Čajky do play-off z druhého miesta, s určitosťou budú mať minimálne dvakrát výhodu domáceho prostredia. Na vzájomné zápasy s „Ružou“ si nájde vždy cestu množstvo fanúšikov a najmä teraz budú Čajky potrebovať ich podporu.

„Naši fanúšikovia nám dávajú množstvo energie. Určite po posledných výkonoch neboli spokojní , ale mňa tešilo, že hráčky neprestali pracovať. Bojovali so súperom, ale aj so sebou a posledný výkon nás už nasmeroval na správnu cestu. Domáce prostredie je samozrejme výhodou, ale netreba sa na ňu spoliehať,“ pokračoval piešťanský kouč.

Piešťanskému tímu chýbali v posledných zápasoch zranené pivotky Emilija Podrug a Rebeka Mikulášiková, či mladá Vanessa Gajdošová. Zasiahnu spomenuté hráčky už do stredajšieho prvého zápasu série? „Nič ešte nie je isté. Tým že sa semifinále začína už stredu sa celá situácia skomplikovala. Pre nás to je oslabenie predovšetkým v podkošovom priestore, ale treba sa k tomu postaviť čelom a vyrovnať sa  s touto situáciou. Všetci v klube pracujeme na tom, aby sme boli v čo najsilnejšom zložení,“ zakončil M. Pospíšil.

Program semifinálovej série (hrá sa na tri víťazné zápasy): 

21.03. Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00
24.03. MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky – 17:00
28.03. Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00
31.03. prípadný 4. zápas MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky – 17:00
04.04. prípadný 5. zápas Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok – 18:00

Predaj vstupeniek ( 3 €) bude prebiehať v nasledovných časoch v reštaurácii Diplomat aréna:

Pondelok 19.3.: 10:30 – 14:00
Utorok 20.3.: 10:30 – 14:00
Streda 21.3.: 10:30 – 14:00, a pred zápasom od 16:30 v pokladni DA

Zdroj: piestanskecajky.sk