Tipy na netradičné športy v Piešťanoch a okolí

Ak plánujete návštevu Piešťan alebo máte cestu okolo a radíte sa medzi milovníkov tradičných i netradičných športov, nenechajte si ujsť náš krátky prehľad toho najzaujímavejšieho. Okrem samotného športu si pritom výlet môžete spojiť aj s návštevou rôznych podnikov, podujatí či prírody.

In-line korčuľovanie

Máte radi kolieskové korčule? Dobrá správa! V Piešťanoch si ich môžete vychutnať na 12 kilometrovom Kolookruhu Sĺňava. Príjemný športový zážitok vám okrem kvalitného asfaltového povrchu zabezpečí aj výhľad na vodnú nádrž. Na Kolookruhu sa taktiež nachádza množstvo zariadení či podnikov, kde si môžete urobiť malú prestávku na jedlo i nápoje. Okrem letnej terasy tu možno nájsť aj miesto na camping, bazény na kúpanie a rôzne aktivity pre deti. Pokiaľ vám však viac sedia korčule na ľad, nezúfajte. Aj keď na Sĺňave si v lete nič také užiť nemôžete, stále máte možnosť zistiť, čo je v tejto oblasti nové na stránke https://extra.bet365.com/news/sk/Hokej A ak by ste korčuľovanie chceli vymeniť za niečo netradičnejšie, môžete si vyskúšať vodné lyžovanie, minigolf alebo si naplánovať výlet loďou.

Wakeboarding

Vodná nádrž Sĺňava okrem spomínaného vodného lyžovania ponúka aj wakeboarding. Na pravej strane nádrže sa totiž nachádza Areál vodného lyžovania Waterski Piešťany; na ľavej strane nájdete vodnolyžiarsky vlek v areáli Wake Soul. Tam si okrem wakeboardingu a vodného lyžovania môžete prísť na svoje aj vďaka netradičnému kneeboardingu a paddleboardingu. Všetky športy sú tu vhodné nielen pre zdatných športovcov, ale aj pre rodiny s deťmi. Ďalší zmienený areál, Waterski Piešťany, dokonca trénuje jedných z národne najúspešnejších športovcov na Slovensku.

Tarzánia Vlčkovce

Asi polhodinu autom od Piešťan sa nachádza lanový park Tarzánia Vlčkovce, ktorý je neďaleko od Trnavy. Tu sa môžete nechať očariť panenskou prírodou, ale i adrenalínovou zábavou – lezením po lanách pomedzi stromy. Park je vystavaný z jedenástich prekážok, ktoré sú vo výške približne 4 až 8 metrov nad zemou. Súčasťou dráhy je aj samostatná trasa pre tých najmenších s 25 metrovou lanovkou. Každý z návštevníkov Tarzánie Vlčkovce pritom pred vstupom absolvuje inštruktáž a nácvik používania istiacej techniky.

Lyžovanie na tráve

Príležitosť vyskúšať si lyžovanie na tráve majú návštevníci Piešťan v Banke na Ahoji. Tu má tento neobvyklý šport už skutočne dlhoročnú tradíciu. Piešťany sú pritom prvým slovenským miestom, kde sa tento druh lyžovania objavil a zachoval až do súčasnosti. V areáli sa dokonca zvykli organizovať aj tábory pre deti, kde sa športu mohli priúčať aj mladé nádejné talenty.

Text: JM Foto: MP