Testovanie: V Piešťanoch bez abecedy, ale s parkovaním zdarma (mapa)

Vo všetkých odberných miestach na území Piešťan si môžete nechať spraviť test nepretržite od 7.00 do 21.30 h. Parkovanie zdarma bude počas víkendu aj na Kúpeľnom ostrove.

Testovanie v meste Piešťany

Radnica pred prvým kolom celoplošného testovania na ochorenie covid-19 informovala, že v Piešťanoch nie je stanovené poradie podľa abecedy. „To znamená, že na odber môžete prísť kedykoľvek a kdekoľvek. Odporúča sa však prísť na testovacie miesta s odporúčanými ulicami,“ uvádza mesto na sociálnej sieti Facebook.

Hovorca mestského úradu Martin Ričány pre zpiešťan.sk potvrdil, že parkovanie zdarma platí pre celé centrum, vrátane Kúpeľného ostrova, na ktorom sú dve odberné miesta – v priestoroch Kúpaliska Eva a Kongresového centra.

Práve Kongresové centrum je jediným miestom, kde budú odbery vykonávané pre verejnosť až po 13.00 h. Všade inde platí čas 7.00 až 22.00 h a to nepretržite. Posledné stery z nosohltana však urobia zdravotníci o 21.30 h, pretože na vyhodnotenie je potrebných 15 až 30 minút. Zoznam odberných miest v meste Piešťany nájdete na tejto adrese.

Testovanie v okrese Piešťany

Z informácií zverejnených vo štvrtok 29. októbra na webstránkach samospráv okresu Piešťany sme pripravili mapu odberných miest. Niektoré obce informácie na svojich weboch do uvedeného termínu nezverejnili, mapa preto ešte môže byť aktualizovaná.

Stromy na mape označujú miesta, kde by mali podľa dostupných informácií prebiehať v exteriéri. Budovou sú označené odberné miesta v interiéroch.

Testovanie má prebiehať počas víkendu od 7.00 do 22.00 h, ale niektoré obce vopred avizujú prestávky. V menších môže testovanie prebiehať iba počas jedného z víkendových dní.

Viaceré samosprávy na svojich webstránkach uvádzajú, že budú uprednostňovať obyvateľov s trvalým alebo prechodným bydliskom v danej obci. Podrobnosti nájdete vždy v odkaze na web konkrétnej obce, ktorý je súčasťou popisu každého odberového miesta.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič