Termín Festivalu letectva je známy, jeho súčasťou bude nočná šou

Organizátori sľubujú divácke zážitky na nebi i na zemi. Festival letectva sa uskutoční 6. až 8. mája a jeho súčasťou bude aj Aerosalón Piešťany a premiérová nočná letecká šou, ktorá publikum ohúri pyrotechnikou a lasermi umiestnenými na lietadlách.

Po dvojročnej prestávke vynútenej pandémiou chystá Slovenská letecká agentúra na úvod mája podujatie, ktorého nultý ročník sa na piešťanskom letisku uskutočnil v roku 2019. Aj keď si zatiaľ nikto netrúfa odhadnúť, aká bude epidemiologická situácia, prípravy Festivalu letectva sú v plnom prúde.

„Naše podujatia sú náročné z hľadiska logistiky, majú gigantické rozmery a preto vždy všetko musíme pripravovať so značným predstihom. Nemôžeme prípravy zahájiť mesiac pred termínom, pretože by sa to určite nestihlo. Aj keď je pandemická situácia otázna, my pracujeme tak, ako to bolo pred vypuknutím koronavírusu,“ uviedol Hubert Štoksa, riaditeľ Slovenskej leteckej agentúry.

„Toto jedinečné podujatie je významným prínosom k rozvoju piešťanského letiska, ktorého je trnavská župa majoritným akcionárom, ako aj k zatraktívneniu cestovného ruchu s očakávanou niekoľko desaťtisícovou diváckou účasťou,“ dodal trnavský župan Jozef Viskupič.

Organizátori maj v pláne odštartovať Festival letectva veľkolepou nočnou šou, ktorá publikum ohúri pyrotechnikou a lasermi umiestnenými priamo na lietadlách. „Nebude núdza o akrobatické nočné letecké čísla, dronovú šou, nasvecovanie a nafukovanie balónov. Bude sa skutočne na čo pozerať v noci, ale aj cez deň,“ sľubuje H. Štoksa.

Podľa jeho slov sa môžu návštevníci piešťanského letiska tešiť aj na Aerosalón a na svoje si vďaka detskej zóne prídu i rodiny s deťmi.