Tenis: Piešťanky v extralige obhájili bronz

Po dvoch domácich extraligových zápasoch reprezentantky Tenisového klubu Kúpele Piešťany na zápas o 3. miesto vycestovali v piatok do Nitry. Bola to odveta za minuloročný duel o 3. miesto, v ktorom doma zvíťazili 4:1. Zápas nemal jednoznačného favorita.

Aj do tretice nastúpili Piešťany v rovnakej zostave, Stella Krivičková s Táňou Šimovou však počas celého dňa svoje spoluhráčky neúnavne povzbudzovali. Podobne Nitra nastúpila v rovnakej zostave ako počas prvých dvoch kôl. Hralo sa na troch dvorcoch a všetky dvojhry boli otvorené.

Zápas sa začal pre hostky výborne, keď Miške Kadlečkovej za stavu 2:0 skrečovala Vanda Vargová a Piešťany sa rýchlo ujali vedenia 1:0.

Druhý bod pre po ťažkom zápase vybojovala Zuzana Luknárová, ktorá si poradila so Stanislovou Hašlerovou 6:4, 6:4.

Nedarilo sa však Petre Horákovej, ktorá nestihla dobre po ťažkom zápase v stredu na harde proti Slovanu zregenerovať, na dvorci (najmä na servise) sa trápila a podľahla Lucii Hradeckej 4:6, 4:6.

V tom čase už zvádzala ťažký boj Diana Šumová proti Biance Behúlovej. Bol to zápas ako remeň, žiaľ so smutným koncom pre našu hráčku. Nitrančanka nakoniec po setoch 2:6, 6:3, 6:4 vybojovala pre Nitru bod a vyrovnala na 2:2.

Kľúčový sa tak nakoniec ukázal zápas jednotiek, v ktorom Laura Svatíková nastúpila proti českej legionárke v drese Nitry Alexandre Silnej. Laura však zápas v úmornom teple a vlhku zvládla a po setoch 6:4, 6:3 upravila na 3:2 po dvojhrách pre TK Kúpele Piešťany a od bronzu hostky delila jedna vyhratá štvorhra.

Obe štvorhry sa začali a aj skončili takmer súčasne a obe sa po úplne rozdielnych priebehoch skončilí víťazstvom Piešťan. V tej prvej nastúpili Diana Šumová s Miškou Kadlečkovou proti páru Hašlerová, Hradecká a zvíťazili v troch setoch 1:6, 6:4, 10:2 (super tiebreak). V druhej dominovali Zuzka Luknárová s Laurou Svatíkovou výsledkovo jednoznačnejšie, keď si s párom Silná, Vargová poradili 6:2, 6:3.

O bronz v extralige žien pre náš tím sa pod vedením kapitána Andreja Bartovica tento rok postarali Laura Svatíková, Diana Šumová, Michaela Kadlečková, Zuzana Luknárová, Petra Horáková. Súčasťou tímu, aj keď do hry nezasiahli, boli aj Stella Krivičková a Tatiana Šimová.

Zdroj: TK Kúpele Piešťany